Spotify’ın sesli sosyal medya aracı olan Spotify Live kapanacağını duyurdu. Ancak şirket, canlı yayın özelliklerini ana uygulamasında test etmeye devam edeceğini de açıkladı.

Spotify Live’ın geçmişe bakılırsa ilk adı Greenroom’du. Şirket, daha sonra ürünü yeniden markalaştırma düşünsesinde ilerlemek için Spotify Live olarak kendi uygulaması ile birleştirmişti. Uygulama, içerik oluşturucuların, aboneliklerin ana Spotify uygulamasında duyabileceği ve konuşmaları düzenleyebileceği bir yer olarak kullanılıyordu.

Fakat Spotify sözcüsü, Spotify kullanıcılarının canlı sesle nasıl iletişime girdiğine dair birkaç zamandır deneyip öğrendikten sonra, Spotify Live uygulamasını kullanımdan tamamen kaldırma kararı aldıklarını açıkladı.

Spotify NFT

Clubhouse benzeri uygulamalar talep görmüyor

Clubhouse benzeri uygulamalar bir dönem inanılmaz parlayıp talep görmelerine rağmen kısa bir süre içinde kendi kendilerini imha etme yolunda ilerlediler. Spotify sözcüsü Spotify’ın ekosisteminde bulunan canlı hayran- yaratıcı iletişimleri için bir gelecek olduğuna inandıklarını dile getirmiştir. Fakat artık bağımsız bir uygulamanın bu açıdan bir anlam ifade etmediğini söyledi. Yani şu anki durumda kimse, nadir görülebilecek bazı durumlar hariç sesli sosyal medya platformlarına pek talep etmiyor.

Clubhouse, lansmanından sonra bir yıl zamanda 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşınca diğer sosyal medya şirketleri bu duruma karşılık olarak benzer ürünler üretmeye başladılar ve satın aldılar. Canlı Ses Odaları’nı tanıttı ve Linkedln, Discord, Reddit gibi şirketlerde yine benzer ürünler çıkaracağını çıkaracağını açıkladı.

Geçtiğimiz yılda Facebook Clubhouse benzeri olan Canlı Ses Odaları teklifini Facebook Live deneyimi ile birleştirmiştir. Sosyal medya devi olan Facebook, kısa biçimli ses Soundbites özelliğini de durdurmuştu.

Sonuca bakacak olursak, sesli iletişim herkesin evlere kapandığı dönemde talep görmüş olsa da şimdiki zamanda çok fazla kişinin ilgisini çekmiyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir