Çin hükümeti tarafından alınan yeni karar Bitcoin fiyatlarının ciddi anlamda düşmesine sebep oldu. 

Çin hükümetinin kripto paralar ile ilgili olarak uzun zamandır bir mücadele içerisinde. Şimdi ise Çin Merkez Bankası, kripto para birimi ile ilgili olarak tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu ve yasaklanması gerektiğini dile getirdi. Bu duyuru ile beraber Bitcoin fiyatı iki saat içerisinde 45.200 dolardan 42.675 dolara kadar geriledi.

Çin Halk Bankası internet sitesi, Bitcoin ve Tether dahil tüm kripto para birimlerinin somut bir para olmadığını ve piyasada dolaşım etkileşimi gerçekleştiremeyeceğini aktardı. Aynı zamanda denizaşırı olan borsaların Çin’deki anakara yatırımcılarına internet üzerinden hizmet vermesine de yasaklat getirildi. Çin Halk Bankası tarafından yapılan açıklamalara bakmak gerekirse kripto para işlemleri, “yasalara göre kesin olarak” yasaklandı.

8 1632743927

Bir diğer açıdan ise Çin’in ekonomik planlama ajansı ülkenin acil bir şekilde kripto para madenciliğini kökünden kaldırması ve karbon nötr hedeflerine ulaşması amacına odaklanarak hareket etmesi gerekir.  Başbakan Yardımcısı Liu He liderliğindeki Çin Devlet Konseyi komitesi, Mayıs ayı içerisinde finansal riskleri en aza indirme, Bitcoin’in fiyatını düşürme ve madencilik ile ilgili olan işletmelerinin hizmetlerini durdurma çabalarının bir parçası olarak sanal para birimleri üzerinden bir baskı yapıldığı duyuruldu. Söz konusu bu duyuru, ülke içerisinde GPU fiyatlarının düşmesine ve kripto para madencilerinin grafik kartlarını satmasına sebep oldu. Çin, dünya genelinde kripto talepleri söz konusu olduğu zaman oldukça önemli bir ülkedir. Bu sebeple de kripto para işlemlerinin tasa dışı bir hal almasıyla beraber ekran kartı fiyatları küresel anlamda etkilenir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir