Sektörde seçenekler olsa da popülaritesi düşmeyen Google Chrome, yaygın kullanımı nedeniyle de saldırganların da hedefinde. Google Chrome’u kullananlar için uygulamayı daha güvenli hale getirecek 6 ipucunu değerlendirebilirsiniz.

Chrome’un gelişmiş korumasına geçiş

Google’ın kullanıcıları web sitelerinden korumaya yönelik güvenli tarama hizmeti sunuyor. Çoğu kullanıcı tercih etmese de standart ve gelişmiş olarak iki farklı koruma seçeneğine sahip olan özellik ile daha güvenli bir tarayıcı deneyimi elde edebilirsiniz. Özellik, ziyaret edilen web sitelerinin herhangi bir risk içerip içermediğini kontrol etmektedir.

Chrome’u düzenli güncelleme

Google, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için düzenli bir şekilde güncellenmektedir. Her güncellemede çeşitli iyileştirmeler yapılan tarayıcıda güvenlik için de değişiklikler yapılmaktadır. Bu nedenle de güncellemelerin aksatılmadan zamanında yapılması önerilmektedir. Uygulama kendini otomatik olarak güncellese de otomatik güncellemeler kapalıysa, bilmeden Chrome’un eski bir sürümünü kullanıyor olabilirsiniz.

İki adımlı doğrulamayı etkinleştirme

Google hesabınızı daha güvenli hale getirmek için iki adımlı doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz. Oturum açma işlemine ek bir adım ekleyen bu özellik ile hesabınıza her giriş yaptığınızda kimlik doğrulama yaparak saldırganlara karşı koruma sağlayabilirsiniz.

Chrome’un güvenlik kontrolünü kullanma

Chrome, tarayıcının ne kadar güvenli olduğunu test edebilmek için yerleşik bir araca sahip. Bu araç, herhangi bir veri ihlalini, mevcut tarayıcı güncellemelerini, kötü amaçlı uzantıları, kayıtlı şifrelerinizin gücünü ve tarayıcınızda kullanmakta olduğunuz koruma türünü kontrol etmenizi sağlar. Güvenlik kontrolü yapmak için ayarlar bölümündeki güvenlik sekmesi altındaki şimdi kontrol et seçeneğini kullanabilirsiniz.

Bilgisayarı güvenli hale getirin

Bilgisayarınızda her zaman için virüsten koruma yazılımı kullanın. Böylece Chrome kaynaklı oluşabilecek riskleri de kolayca engelleyebilirsiniz.

Gizli moda dikkat edin

Tarayıcıda kullanılan gizli mod, herhangi bir koruma kalkanı oluşturmadığı gibi bu mod açıkken güvensiz sitelere giriş yapılması, virüs ve benzer riskleri beraberinde getirmektedir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir