Opera gibi pek çok farklı tarayıcıda yerleşik bir şekilde desteklenmeye başlayan ekran görüntüsü alma aracı, Google Chrome’a da yakında geliyor. Yeni özellikler için ekran görüntüleri de paylaşıldı.

Kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi hedeflenen Google Chrome için önümüzdeki günlerde yeni bir özellik devreye alınacak. Chrome 94 güncellemesi ile birlikte mobil sürümde desteklenmeye başlanan ancak masaüstü sürüme getirilmeyen ekran görüntüsü alma aracı, şu anda test aşamasında. Chrome 98 Canary sürümünde İlk olarak görülen ekran görüntüsü alma aracı, kullanıcılar tarafından şu anda Beta versiyon üzerinden test edilebilir. 

Google Chrome ekran görüntüsü alma aracı nasıl test edilir?

Google Chrome’un bu özelliğini kullanmak isteyenlerin öncelikle beta versiyonlarını yüklemesi gerekiyor. Beta versiyonu üzerinden ise chrome://flags  aracılığı ile erişilebilecek #sharing-desktop-screenshots özelliği kolay bir şey aktif edilebilecek. Özellik aktif edildiğinde ise sağ üst köşede yer alacak yeni menü üzerinden kolay bir şekilde ekran görüntüleri alınarak ihtiyaçlar karşılanabilecek.  Ekran görüntüsü alma aracına tıklandığında linkin kopyalanması, yayınlanması, paylaşılması ve ekranda özel bir alanın seçilmesi gibi pek çok farklı işlemin yapılabileceği seçenekler kullanıcılara sunulacak.

Google Chrome ekran görüntüsü alma aracı nasıl kullanılır?

Tarayıcıda ekran görüntüsü seçeneğine bastığınızda, geçerli web sayfasının bir bölümünü seçmek için farenizi sürükleyebilirsiniz. Fareyi bırakmak, ekran görüntüsünün yakalanmasını sağlıyor. Bu açıdan kullanımda olan standart ekran görüntüsü alma araçlarında olduğu gibi Google’ın yeni özelliği de kolaylıkla kullanılabilir. Alınan ekran görüntüleri panoya kayıt edileceği gibi içeriklerin bilgisayara indirilmesi için indir düğmesinin tıklanması gerekiyor.

1 1
Ekran görüntüsü için eklenen yeni bölüm ve menüler

Ekran görüntüsü alındıktan sonra düzenleme bölümüne de yer veren Google, Beta testlerinde boş bir sayfaya erişim sağlasa da önümüzdeki günlerde yapacağı yenilikler ile alınan ekran görüntüleri üzerinde çeşitli değişikliklerin yapılmasını sağlayacak yeni bir araçlara bu bölümde yer verecek. Bu bölümde diğer tarayıcılarda olduğu gibi resim üzerinde çeşitli yazılara yer verilmesi, semboller yapılması için destek sağlanması bekleniyor. 

Google tarafından geliştirilecek bu özelliğin sağlayacağı en önemli avantaj, kullanıcıların ekran görüntüsü almak için tarayıcılarda farklı eklentileri kurmasına gerek kalmayacak olması. Şu anda mevcut özelliği tarayıcıda kullanmak isteyenler sadece uzantılar üzerinden bu konuda destek elde edebilirken Google Chrome’da varsayılan olarak yer almaya başlayacak ekran görüntüsü alma aracı, bu tip ek işlemleri de gerektirmeyecek. 

2 1
Ekran görüntüsü alındıktan sonra görüntülenecek ekran

Yeni özelliğin 2021 yılı içerisinde kararlı sürüme eklenmesi bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir