Google Chrome’u bu sabah saatleri itibariyle açan kullanıcılar, Chrome’daki yenilikler adlı sayfa ile karşılaştı. Bir dizi özelliğin eklendiği Google Chrome, çok daha işlevsel hale geldi.

Google Chrome için yeni özelliklerin getirildiği yeni bir tarayıcı sayfası ile tüm kullanıcılara gösterildi. Yeni güncellemede verimlilik adı altında özellikle bağlantı paylaşmak isteyenler için getirilen yenilikler vurgulandı. Kullanıcılar bir web sayfasını paylaşırken bu web sayfasındaki belirli metinlere vurgu yapmak istiyorsa, vurgular üzerinden bir bağlantı oluşturabilecek.

Chrome’a bağlantılı paylaşım desteği geldi

Yeni özelliği kullanmak isteyenler, bir web sayfasındaki metin üzerinden seçim yapabilecek. Seçim yapıldıktan sonra ise seçili metnin üzerine sağ tıklayarak vurgulanacak bağlantıyı kopyala denmesi yeterli olacak. Böylece bağlantıyı açan tüm kullanıcılar ilgili web sayfasında kullanıcının vurguladığı metni daha net bir şekilde görebilecek. Bunun için aşağıdaki görseldeki gibi seçim yapılarak bağlantı alınması yeterli olacak.

Chrome1

Sekme arama özelliği geliştirildi

Google Chrome için yine verimlilik odaklı geliştirilen bir diğer özellik ise sekme arama özelliği oldu. Kullanıcılar özellikle çok fazla sekme ile çalışıyorsa, sekmeler arasından arama yaparak istediği sekmeyi daha kolay bir şekilde bulabilecek. Bunun için pencerenin sağ üst tarafında konumlanan sekme simgesine tıklanması ve arama bölümünün kullanılması yeterli. Aşağıda yer alan görselde de görülebileceği gibi arama bölümüne yazılacak metinler ile istenen sekme kolayca bulunabilecek.

chrome2j

Google Chrome için daha önceki dönemlerde geliştirilen sekme özelliği ile son kapatılan sekmelerin daha kolay bir şekilde açılması da aynı bölüm üzerinden desteklenmeye başlamıştı. İlgili bölüm açıldığında açık sekmeler ve kapatılan sekmeler olmak üzere iki farklı bölümde kullanıcıların tarayıcı kullanımları destekleniyor. Böylece hem açık sekmeler hem de kapatılan sekmeler için gelişmiş bir destek alabilmek mümkün.

Yeni arka plan ve renk seçenekleri

Google Chrome için getirilen bir diğer özellik ise yeni arka planlar ve renk seçeneklerinin eklenmesi oldu. Özellikle birden fazla Chrome profili kullanan kullanıcılar her profil için özel olarak arka plan ya da renk seçimleri yapabilecek. 

chrome3

Yeni arka plan ve renk seçeneklerini görüntülemek isteyenlerin ise yeni bir sekme açtıktan sonra sağ alt köşede yer alan Chrome’u özelleştirin seçeneğini takip etmesi yeterli olacak. Bu adımlar takip edildiğinde ise arka plan, renk ve tema seçenekleri kullanıcıları karşılıyor. Bu bölümden dileyen kullanıcılar özel temalar ya da özel renk paletleri arasından seçim yapabilecek. Üstelik renk seçimi yapılmak istendiğinde kişilerin özel, kendi, renk paletlerini oluşturabilmesi de mümkün.

chrome4

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir