Google Chrome Şifre Yöneticisi güncellemesi Chrome’un Chrome Canary tarayıcısının 101 sürümü ile bu özellik çok yakında tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Google Chrome, Parola Yöneticisi’nde yalnızca parolaları manuel olarak kaydetmenize izin vermeyen, aynı zamanda başka bir yere kaydetmeniz gerekirse yararlı notlar ekleyen bir özellik geliştiriyor. Ayrıntılar, Reddit kullanıcısı u/Leopeva64-2 tarafından keşfedildi ve söz konusu özelliğin, yeni özellikler genel kullanıma sunulmadan önce beta testi için kullanılan Chrome Canary tarayıcısının 101 sürümünde şu anda etkin olduğu iddia ediliyor. Detaylar burada!

Google Chrome şifre yöneticisi için yeni özellik

Şifreleri manuel olarak eklemek, Google Chrome Şifre Yöneticisi’nde depolanan bilgiler üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmanızı sağlar, böylece tüm web sayfalarını ziyaret etmek ve kaydetmek için bilgi almak zorunda kalmazsınız. Ayrıca, kullanıcı adları veya e-posta adresleri gibi diğer oturum açma bilgileri olmadan birden çok parolanın saklandığı hataları ve durumları kaldırmayı da kolaylaştırır.

Parola ipucunuzu notlar alanına kaydetmeniz pek olası değildir, çünkü parolanızı yanındaki göz simgesine tıklayarak kolayca ortaya çıkarabilirsiniz. Ancak, güvenlik sorularına ve hatta açık hesaplarınıza verilen yanıtları minimumda tutmak ve hizmete en son ne zaman kaydolduğunuz ve hizmeti kullandığınız tarihi kaydetmek istiyorsanız bu yararlı olabilir.

Google Chrome’da misafir modu nasıl kullanılır?

Diğer şifre yönetim hizmetleri nedeniyle çoğu, saklanan tüm verileri gerçek şifre ile şifreler. Bu nedenle, Google’ın bu ayrıntıyı gözden kaçırması nadir değildir. Ancak bu özellik genel kullanıma sunulana kadar kesin olarak bilemeyeceğiz. Neovin’in kendi raporuna göre bu özellik, Chromium tabanlıysa Microsoft Edge web tarayıcısında da uygulanabilir.

1 1627856622 1 1 1 1 1 1 1 2

Ancak, bu henüz ilk aşamalarındadır ve bu özelliğe benzer hiçbir şey şu anda Microsoft Edge Insider kanalında test edilmemektedir. Bu özellik, ödeme bilgileri veya kartınızın son kullanma tarihi gibi her siteye özel küçük faydalı bilgileri saklamanıza olanak tanır. Bu sayede online alışveriş yaparken tekrar tekrar kart bilgilerinizi girmenize gerek kalmayacak.

Bu özelliğin test edildiği göz önüne alındığında, muhtemelen Chrome’un genel sürümüne hiçbir zaman ulaşamayacak ve bu utanç verici olacaktır.

Parolalarınızı veya kişisel bilgilerinizi çevrimiçi bir sisteme kaydetmek güç olabilir, ancak Chrome aslında sizi rahat ettirecek birçok özelliğe sahiptir. Örneğin, Chrome’un şifre yöneticisi, bir şifrenin zayıf olması veya çevrimiçi bir veri ihlali sırasında açığa çıkması durumunda sizi bilgilendirir. Parolanızı doğrulamak için, kullanıcıların profilinizin altında görünen anahtar simgesini tıklamaları yeterlidir.

Siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir