Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Chrome, güncellemeler ile geliştirilmeye ve yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise Chrome için iOS uygulaması güncellendi ve yeni özellikler geldi. Google’ın henüz bir süre önce yapmış olduğu açıklama ile Chrome, iOS sürümüne çok yakında bir güncelleme ile yenilikler getirileceği ifade edilmişti. Google Chrome, piyasada yüzde 50 ve üzeri payı ile dünyada en fazla tercih edilen internet tarayıcısı konumunda bulunuyor. Windows, macOS, iOS, Android ve Linux gibi platformlarda yer alan tarayıcı, milyonlarca aktif kullanıcıya sahip durumda. Belli aralıklarla güncellemeler gelen tarayıcıya birçok yenilik sunuluyor. Son olarak ise Chrome iOS için güncelleme sunuldu ve yenilik ile iyileştirmeler getirildi.

iOS için Chrome indir
Android için Chrome indir

Windows için Chrome indir
MacOs için Chrome indir

Chrome için iOS güncellendi

2

Chrome’un her işletim sistemi sürümü için farklı sürümleri bulunuyor. Her zaman tüm özellikler tüm platformlarda yer almazken, tarayıcının Android sürümünde yer alan bir özellik iOS tarafında olmayabiliyor. Yapılan yeni iOS güncellemesi ile beraber Android ve masaüstü uygulamasında yer alan Gelişmiş Güvenlik Tarama özelliği artık iOS için de yer alacak. Bu özellik sayesinde kullanıcıların Google Chrome ve Gmail’de yer alan kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha korunaklı bir hale gelmiş olacak. Bir sonraki Chrome güncellemesi ile iOS cihazlara bu özellik sunulmuş olacak.

Ayrıca tarayıcı geçmişini adres çubuğunu yazarak veya söyleyerek silme gibi bazı işlevsel özellikler de yine iOS Chrome uygulamasında yer alacak. Adres çubuğundan gizli sekme açma ve Chrome tarayıcısını varsayılan tarayıcı yapma gibi Android ve masaüstü sürümlerde yer alan bu özellikler iOS cephesinde yeni güncelleme ile yer almış olacak. Yakın zamanda gelecek olan bu güncellemeyi App Store üzerinden güncelleyerek yeni özelliklere erişebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir