Google Chrome en çok kullanılan tarayıcı olarak kullanıcılara önemli bir güvenlik özelliği sunuyor. Yeni özellik, ev ağının korunmasını hedefliyor.

Tarayıcı pazarını yüzde 70’lik bölümüne sahip olan Google Chrome, pazardaki bu etkinliği nedeniyle kullanıcı güvenliğinde de önemli bir sorumluluğa sahip. bu kapsamda yeni gelişmeyi duyuran Google, kullanıcıların ev ağını koruması noktasında yeni özellik ile daha güvende olacağını duyurdu. Yeni özellik ile özellikle teknik bilgisi olmayan kullanıcıların güvenliğini otomatik olarak korumayı hedefleyen Google, ev ağına erişmeye çalışan web sitelerini takip edecek.

Google Chrome Yeni Özelliği Nasıl Çalışacak?

Google açıklamasında göre Google Chrome’daki yeni özellik, ev ağına bağlı cihazlara erişmeye çalışan web sitelerini analiz edecek. Güvenliği ihlal edebilecek potansiyelde olan sitelerin erişimi engellenecek. Erişim sadece güvenliğinden emin olunan sitelere açılacak. Böylece farklı kaynaklardan gelecek tehditlere karşı Google Chrome ile otomatik bir koruma sağlanacak. “Tarama İstekleri için Özel Ağ Erişim Kontrolleri” olarak adlandırılan yeni özellik, ev ağına giriş yapmaya çalışan dış kaynaklar üzerinde kontrol sağlayacak. Özelliğin kullanıma sunulması adına geliştiriciler ile çalışmalarını sürdüren Google, çalışmalar tamamlandıktan sonra güncel Google Chrome sürümüne yeni özelliği ekleyecek. Tahminler ise Chrome 123 ya da 124’te yeni özelliğin yer alacağı yönünde.

Google Chrome Yeni Güvenlik Özelliğiyle Ev Ağını Koruyacak
Google Chrome Yeni Güvenlik Özelliğiyle Ev Ağını Koruyacak

Google, Akıllı Ev Cihazlarını Koruyacak

Kullanıcıların ev ağında daha fazla akıllı cihazın kullanılmaya başlanmasını göz önünde bulundurarak Google Chrome üzerinden önemli bir geliştirme sunuyor. Kullanıcıların cihazlarında varsayılan tarayıcı olarak Google Chrome’u kullanması, tehditlerin de bu tarayıcı üzerinden gelmesine neden oluyor. Google’ın yeni özelliği ise bu tehditleri büyük oranda engelleyebilecek potansiyelde görünüyor. Yeni özelliğin kullanılması için kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına da gerek yok. Özellik ana sürüme eklendikten sonra Google Chrome güncellemesi yeterli olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir