Geçtiğimiz aylarda yapay zeka üzerine çalışan şirket OpenAI, ChatGPT duyurmuş ve oldukça ilgi çekmişti. Bunun üzerine Google’ın alt firması DeepMind, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’den daha yetenekli bir sohbet botu geliştirdiğini iddiasında bulundu. 

chatgptye ezeli rakip geliyor sparrow

ChatGPT son ayların en popüler yapay zeka sohbet botu olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça popülerleşen bu bot cevaplarıyla herkesi etkiliyor. ChatGPT kod yazmak gibi birçok komplike işleri yapabiliyor. Hatta bunun üzerinden para bile kazanmaya çalışanlar olabiliyor. 

DeepMind şirketinin CEO’su Demis Hasabbis, Time dergisine verdiği röportajda; Sparrow adını verdikleri sohbet botunun 2023 yılında beta süreciyle birlikte yayınlanacağını ifade etti. Aynı zamanda DeepMind kendi ekibine oldukça güveniyor. ChatGPT’nin ekibine göre daha yetenekli olsalarda hata faktörlerini göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Hasabbis, yavaş ilerlediklerini ancak aynı zamanda kaynak belirtebilen bir bot olacağını öne sürüyor. İlk yapılan test aşamasında botun verdiği yanıtlarda %78’i kaynaklara dayandırıldığı belirtildi. Sparrow, sadece bilgileri olduğu gibi harmanlayıp aktaran değil ahlaki yapıda, kaynak gösteren bir yapay zeka botu olacak. 

Böylelikle ChatGPT ile Sparrow arasındaki fark doğrudan gözükmüş oluyor. ChatGPT sadece kaynaktan yüklenen verileri harmanlayarak, kaynak göstermeden sonucu gösterirken Sparrow’un bunu yapmayacağını kaynak ile belirteceğini iddia ediyor. ChatGPT ezeli rakibi olacak olan Sparrow bu yılın merakla beklenenler arasında yerini alıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir