OpenAI, resmi ChatGPT uygulamasının iOS ve Android platformları için geliştirdiği güncellemeyle birlikte, kullanıcıların sohbet robotunun yanıtlarını beş farklı ses seçeneğinden birinde yüksek sesle okumasına imkan tanıyan Sesli Okuma (Read Aloud) özelliğini duyurdu.

ChatCPT’de kullanıcılar, ses tonu, okuma hızı ve diğer ayarları özelleştirebiliyor

Uygulamada, sohbet robotunun metin cevabına dokunup basılı tutarak ardından “Sesli Oku” seçeneğine dokunabilirsiniz. Ayrıca, okuma işlemini oynatabilir, duraklatabilir veya geri sarabilirsiniz. Bu Sesli Okuma özelliği, ChatGPT’nin web sürümünde zaten bulunan özelliklere bir ek katman ekleyerek, kullanıcılara yazmak yerine sohbet robotuyla konuşarak iletişim kurma seçeneği sunan mevcut Sesli Sohbet özelliğine dayanmaktadır.

Kullanıcılar, ses tonu, okuma hızı ve diğer ayarları özelleştirebiliyor.
Kullanıcılar, ses tonu, okuma hızı ve diğer ayarları özelleştirebiliyor.

Sesli Okuma özelliği, 37 dilde konuşabilme yeteneğine sahiptir, Türkçe dahil olmak üzere çok sayıda dilde kullanılabilir ve okunan metnin dilini otomatik olarak algılayabilir. OpenAI, bu özelliğin özellikle görme bozukluğu veya disleksi gibi okuma güçlükleri olan kullanıcılar için erişilebilirliği artırma potansiyeli olduğunu belirtmektedir. Ayrıca, Sesli Okuma özelliğinin etkileşimi kişiselleştirerek katılımı artırması ve dil öğrenimini desteklemesi umulmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir