ChatGPT Plus kullanıcıları için özgün ChatGPT oluşturma imkânı sunacak. Keza GPT Store açılış tarihi de belli oldu. Gelişmeler için devamını takip edin!

OpenAI, kendinize özel özellikler atayabildiğiniz ChatGPT, AI mesaj botunuzu düzenlemenize imkân sunan GPT Store için hazırlıkları tamamlamış gözüküyor. Bundan iki ay önce tanıtılan ancak CEO Sam Altman’ın görevden alınması sonrasında rafa kaldırılan proje, kısa süre sonra hayata geçecek.

Kişiselleştirilmiş ChatGPT Çok Yakında!
Kişiselleştirilmiş ChatGPT Çok Yakında!

OpenAI, Kişiselleştirilebilir ChatGPT hazırlama olanağı sağlayan GPT Store için tarih verdi:

AI’ın ( yapay zekâ )  hayatımıza girmesiyle beraber bütün yaşantımız tümüyle değişmeye başladı. İnsanlar arasında yeni fikirler ve dolasıyla da yeni işçilikler de ortaya çıktı. Günümüzde ise OpenAI, ChatGPT Plus üyelerine devrim niteliğinde yeni imkânlar sunacak.  GPT Store, Plus üyelerine özel kendi ChatGPT mesaj botunu üretmelerini sağlayacak. Son gelişmelere göreyse OpenAI, GPT Store ’un yayın tarihi olarak gelecek haftayı işaret etti. Bu haber ise OpenAI’nin GPT geliştiricilere gönderdiği mailde ortaya çıktı. Mail içeriğini Techcruch editörü ise X platformundan paylaştı. Paylaşımda OpenAI, geliştiricilere GPT Strore’un haftaya yayımlanacağı haberini geçti

Kullanıcıların kişiselleştirilmiş ChatGPT’leri geliştirmek adına herhangi bir kod bilgisine ise ihtiyacı bulunmaktadır. Bununla beraber geliştiriciler şimdiden web sitesi oluşturma, vergi danışmanlığına kadar binlerce özelleştirilmiş sohbet botu oluşturdular. Oluşturulan bu botlar ise şu anlık geliştiricilerin kullanımına ve paylaşımına açık. GPT Store’un devreye girmesiyle beraber OpenAI tüm Plus işletmelere özel sunulan Enterprise üyelerine bu botları açacak. ChatGPT Plus üyeliği ise şu an  aylık 499,99 TL’lik bir fiyata sahip.

OpenAI, Kişiselleştirilebilir ChatGPT hazırlama olanağı sağlayan GPT Store için tarih verdi:
OpenAI, Kişiselleştirilebilir ChatGPT hazırlama olanağı sağlayan GPT Store için tarih verdi:

Şu anlık gelir modelleri netleştirilmiş olmasa da üyelerin ve geliştiricilerin özelleştirdikleri botları satışa sunabileceği tahminler arasındadır. Geliştiriciler gibi üyeler de GPT Store ’da kendi ürettikleri sohbet botlarını sergileme imkanına sahip olacaktır. Ancak geliştiriciler dışında üyelerin de bundan gelir elde edip edemeyeceği bilinmiyor.

Yine GPT Store’a koyulan sohbet botlarının kontrolden geçip geçmeyeceği de tamamen merak konusu. Kullanıcıların kod bilgisi olmadan kişiselleştirilmiş ChatGPT oluşturma imkanının daha sonradan bütün kullanıcılara açılabileceği de düşünülüyor. Özellikle GPT Store’un ChatGPT Plus kullanıcıları dışında da kullanılabilmesi yapay zekâ açısından yeni bir dönemin de önünü açabilir.

ChatGPT’nin yeni girdiği bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? Kişiselleştirilmiş bir ChatGPT oluşturmak ilgi çekici geliyor mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir