Depremzedelere yardımlar son sürat devam ediyor. CD Projekt Red, Türkiye’deki depremzedelerin yararına düzenlenen PlayForTürkiye etkinliğine katılım göstereceğini açıkladı.

Ülkemizin Güneydoğusunda gerçekleşen ve on bir ilimizi derinden etkileyen deprem sonrasında oyun sektörü de kayıtsız kalmadı ve pek çok firma, hem maddi hem de manevi olarak desteğini esirgemedi. Şimdi bir adım da CD Projekt RED den geliyor. 

CD Projekt RED, Türk geliştiriciler tarafından başlatılan PlayForTürkiye gönüllü yardım grubuna destekte bulunacağını açıkladı.  Hem ülkemizde hem de Suriye’deki  depremzedeler için gerçekleştirilecek olan yirmi dört saat sürecek canlı yayında geliri depremzedelere yardım için bağışlanacak.

cd

CD Projekt RED Tarafından Açıklanan Canlı Yayın Haftaya Başlıyor

Türk geliştiriciler tarafından başlatılan gönüllü PlayForTürkiye topluluğuna destek olmak amacıyla Global Game Jam ve Women in Games tarafından organize edilecek olan ve CD Projekt RED ile GOG tarafından gerçekleştirilen canlı yayın 16 Mart 2023 Perşembe günü 13.00’te başlayacak. Yirmi dört saat sürecek olan bu yardım canlı yayının geliri, ülkemizde ve Suriye’deki depremzedelere destek olarak Ahbap Derneği’ne ulaştırılacak. 

Diğer yandan, Türk oyun geliştiricilerinin destekleri hız kesmeden devam ediyor. Yardım girişimleri dünya çapında her sektörden gelen bağışlarla devam ediyor. Bu şirketler arasında oyun basınından da büyük destekler geliyor. Geçtiğimiz haftalarda PlayForTürkiye ekibi ile Humble Bundle ortaklığı ile çıkarılan, gelirin tamamının depremzedelere bağışlanacak olan oyun paketi sadece birkaç gün içinde kısa bir sürede 60 milyon TL topladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir