iPhone 16 serisi ile gelecek olan“Capture Button” yine gündemden düşmüyor. Bu butonu bu sefer Mark Gurman öne çıkardı.

2024 Eylül’de lanse edilecek olan iPhone 16 ailesindeki telefonlar, bugün bir kez daha dile getirildi. Bünyesinde “Capture Button” denilen ekstra bir buton taşıyacaklar. Bu yüzden telefonlardaki yüksek hızlı 5G’yi mümkün kılan mmWave anteninin yerinin değiştireceği düşünülüyor, ekstra butonun görevleri arasında Mark Gurman’a göre hızlı video kaydı başlatma da var. Bu butonun basınç algılama temelinde tasarlanacağı ve gövdeye sıfır olacağı yani çıkıntı yapmayacağı iddia ediliyor, video yanında fotoğraf için bir deklanşör görevi göreceği bekleniyor. Bu yeni butonu sevindirici şekilde sadece Pro’lar değil tüm modellere koyacağını söyleyen Apple, telefonlar için bu buton haricinde bir fiziksel değişiklik planlamıyor.

İPhone 16 serisi iPhone 15’lere göre çok da farklı görünmeyecek. Tasarımdaki en büyük fark arka kamera modülünde karşımıza çıkacak. iPhone 13-14 ve 15’lerin arkasında çapraz konumlandırılmış çift kamera kullanan Apple, iPhone 16 modellerinde iPhone 12’deki gibi üst üste konulmuş çift kamera kurulumu kullanmaya başlaması tahmin ediliyor.

Siri yapay zeka ile güçlendirilecek

Siri yapay zeka ile güçlendirilecek

Burada “Spatial Video” çekimini kolaylaştırmanın yer aldığı düşünülüyor. Ortak olarak yine USB-C portu ve Dynamic Island kullanılacak ailenin Pro olmayan modellerinde pembe siyah ve sarı renkleri de sunulması bekleniyor. Elbette telefonlar için şimdiye kadar çok sayıda başka bilgi de ortaya çıktı. Örneğin analist Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 16 serisinde yeni nesil yapay zeka (Siri odaklı) altyapısı için mikrofon kalitesi artırılacak. Apple, iOS 18 işletim sistemi ile ve iPhone 16 serisi ile 2023 yılında patlama gören üretken yapay zeka konusunda büyük adımlar atması bekleniyor.

Şu an kendi büyük dil modelini geliştirmek için büyük yatırımlar yapan Apple, kısa süre önce söylenen iddiaya göre yeni dönem için iPhone 16 serisinde iPhone 15’lerden daha güçlü bir mikrofon kullanıcılar ile buluşacak. Bunun arkasında özel olarak üretken yapay zeka ile güçlendirilecek olan sesli dijital asistan Siri yer alıyor, yeni mikrofonlar ile Siri’nin kişilerin söylediklerini çok daha net şekilde duyabileceği haberlerimiz arasında. Üretken yapay zeka temelli birçok özelliği spesifik olarak iPhone 16 serisine özel bırakacağı söylenen Apple, bu alanda çok fazla geride kalmak istemiyor . Bu konuda elindeki özel yapay zeka işlem birimlerine sahip güçlü işlemcilere fazlasıyla güveniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir