Online tasarım aracı olan Canva, yapay zeka akımına katılan platformlar arasında yerini aldı. Şirket geçtiğimiz gün düzenlediği Canva Create sanal etkinliğinde bir dizi özellikleri tanıttı.

Şirket, kullanıcıları tasarım ögelerini aramasına imkan tanıyan ve özelliklere hızlı erişim sağlayan Assistant’ı sunuyor. Platform ilaveten sosyal medya grafikleri, reklam malzemeleri ve sunumlar gibi içerik oluşturmayı daha erişebilir hale getirmeyi planlıyor. Assistant, platformun Aralık ayında kullanıma sunulan yapay zeka destekli metin  yazarlığı asistanı Magic Write gibi yapay zeka destekli tasarım araçlarına hızlı erişim imkanı sağlıyor.

Canva’ya Eklenen Yapay Zeka Araçları

Bugünden itibaren “Magic Write” sunumlardan sosyal medya grafiklerine kadar  tüm Canva proje türlerinde erişilebilir olacak. Magic Write’ı  sunum özetleri ve Web sitesi kopyası  gibi şeyler yazmak için kullanabilirsiniz. Canva, Magic Write’ın artık 18 dilde kullanılabileceğini ifade etti.

canva yapay zeka 1 1

Canva ayrıca sunumları otomatik olarak oluşturmanın yeni bir yolunu da  kullanıma sundu. Tasarımda şirketin yeni “Magic Design” aracı, kullanıcıların yeni bir görüntü eklemesine ve  ardından özelleştirebileceğiniz kişiselleştirilmiş şablonlardan oluşan bir dizi yeni stile ulaşmanıza imkan tanıyor. Bir başka yönden , yeni “Magic Edit” özelliği, bir görsele herhangi bir şey eklemenize yahut değiştirmenize olanak  tanıyor.

Canva’ nın yeni bir diğer özelliği ise  Beat Sync. Herhangi bir düzenleme yapmadan  video klipleriniz arasında geçiş yaparak video çekimlerini bir müziğe göre otomatik olarak düzenleyebiliyor. Bu özellik, tasarımdaki bir metni otomatik olarak 100’den fazla dile çevirebiliyor.

Türk Dili ve Edebiyatı Mezunuyum İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital çırak eğitimi alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir