Canva, geliştiricilere özel bir takım yeniliklerini açıkladı. Açıklanan yeniliklerden ilki 50 milyon dolarlık “Canva Developers Innovation Fund” diğeri ise yeni bir geliştirici platformu olacak.

Dün San Francisco’da Canva’nın ilk geliştirici konferansı Canva Extend gerçekleşti. Şirket konferansta geliştiricilere özel yenilikleri duyurdu. Etkinlikte duyurulan yeniliklerden biri de Canva’nın 50 milyon dolarlık “Canva Developers Innovation Fund” isimli yeni bir geliştirici platformu oldu.

Adobe ve Figma gibi şirketlerle rekabet eden Canva, tasarımı herkes için daha kolay bir hale dönüştürmek için çalışıyor ve 135 milyon aktif kullanıcı olduğunu söylüyor.

Canva’nın yeni geliştirici platformu

Bir iframe içinde çalışan bir JavaScript dosyası olarak tanımlanan Canva uygulaması yeni geliştirici platformun odak noktası oldu. Oluşturulan dosya web tabanlı bir hizmet ve farklı platformlarda bir uygulama olan Canva içerisinde görüntülenebiliyor, kullanıcının tasarımı ile etkileşime giren bir çok API’ye erişim sağlayabiliyor. Geliştiriciler uygulama oluşturmak için de herkese açık olan Canva Apps SDK’e erişebiliyor.

Canva geliştiricilere özel 50 milyon dolarlık fonunu ve yeni bir platformu duyurdu

API’lar ile birlikte yapay zeka destekli araçlar ve iş akışı entegrasyonlarından tasarım geliştirmelerine uzanan bir çok çeşitli uygulama oluşturulabiliyor. Canva Apps’in müşterilerin içerik almasına ve eklemesine, kullanıcıların kimliğini doğrulamasına, çalışmalarını dışa aktarmasına, tasarımlarını düzenlemesine, ve yayınlamasına ve veri sağlamasına imkan sağlayacağı söyleniyor. Canva, API’ların uyumlu bir şekilde çalışacağını ve Canva kullanıcılarına çalışmalarında yeni yollar sunacağını belirtiyor.

Canva’nın yatırım girişimi amaçları arasında uygulama geliştiriciler için uygulamalarını Canva App Marketplace üzerinde oluşturma, büyütme ve pazarlama konusunda destek sağlamak yer alıyor. Fonun, özellikle küresel pazarda yeterince temsil edilmeyen gruplardan gelen geliştiricilerin uygulama konseptlerini gerçek ürünlere dönüştürmelerine yardımcı olmak amacıyla finansal hibeler ve uzman rehberliği sunacağını belirtiyor.

Ayrıca şirket, Canva Extend’de bir kısmı mevcut ve bir kısmı da yakında piyasaya sürülecek olan 20’yi aşkın uygulamadan oluşan bir koleksiyonu da kullanıcılara tanıttı. Bu uygulamalar, kullanıcıların Issuu yayıncılık platformu aracılığıyla dergi yayınlamasına, Soundraw’ın yapay zeka teknolojisinden yararlanarak ses oluşturmasına ve D-ID ile yapay zeka ile avatar oluşturmasına imkan sağlayacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir