Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması sonrası Call of Duty oyununun PlayStation modellerinde desteklenip desteklenmeyecek merak ediliyordu. Microsoft cephesinden gelen yeni açıklamalarda şirket arasında herhangi bir sorun yaşanmayacağı ve oyunun PlayStation konsollarında da destekleneceği belirtildi.

Microsoft başkanı Brad Smith tarafından yapılan son dakika açıklamasında Call of şu anda mevcut anlaşmalar kapsamında PlayStation konsollarında sorunsuz bir şekilde oynanabileceği belirtildi. Başkanın açıklamasında bir sonraki sözler ise PlayStation konsol sahiplerine büyük bir sevinç yarattı. Zira açıklamalara göre mevcut anlaşmalar sona erdikten sonra yeni dönem için anlaşmalar devam edecek. Call of Duty oyunlarını oynamak isteyen PlayStation oyuncuları bu konuda herhangi bir sorun ile karşılaşmayacak.

Blog yazısında şu ifadeler kullanıldı: “Sony hayranlarının sevdikleri oyunların keyfini çıkarmaya devam edebilmeleri için bunları mevcut anlaşmanın ötesinde ve gelecekte PlayStation’da da kullanıma sunacağımızı Sony’e taahhüt ettik. Nintendo’nun başarılı platformunu desteklemek için benzer adımlar atmakla da ilgileniyoruz. Bunun sektör, oyuncular ve işimiz için doğru olduğuna inanıyoruz.”

Yapılan resmi açıklamalar ile Call of Duty hakkındaki tüm soru işaretleri giderilmiş oldu. Ancak satın almadan etkilenen tek oyun Call of Duty değil. Overwatch ve Diablo gibi pek çok oyunda benzer bir süreç içerisinde. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde bu tip oyunlar için yeni resmi açıklamaların yapılması bekleniyor. Call of Duty için uzlaşı yoluna giden Microsoft’un bu oyunlar için de benzer karar alması mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir