Bugün itibariyle Kuzey ve Güney Amerika’da oynanmaya başlanacak olan Call of Duty oyunu için dosya boyutları paylaşıldı. Önceki serilerdeki yüksek dosya boyutları olsa da yeni versiyonda boyutlar iyileştirilmiş durumda. 

Call of Duty Vanguard, serinin yeni oyunlarından bir tanesi olurken özellikle yenilenen grafikleri ve haritaları ile önceki serilere göre daha az bir alana ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle de çok fazla alanı bulunmayan oyuncular, yeni oyunu yüklemek istediğinde ortaya çıkan tablodan dolayı sevinmiş durumda. Yapılan son açıklamalara göre oyunu oynamak isteyenlerin konsollarda ihtiyaç duyacağı depolama alanları şu şekilde ;

  • Xbox One: 56,6 GB
  • Xbox Series X/S: 61 GB
  • PS4: 93.12 GB (54.65 GB indirme)
  • PS5 : 89.84 GB (64.13 GB indirme)

Black Ops Cold War adı ile piyasaya sunulan PlayStation 5’te 200 GB, bilgisayarlarda ise 252 GB’lık bir alana ihtiyaç duyuyor. 2019 yılında piyasaya sunulan Modern Warfare ise 122 GB ile piyasaya sürülmüş ve güncellemelerin ardından oldukça yüksek bir depolama alanına hakim olmuştu. Şirket özellikle 2021 yılının Mart ayında yaptığı güncellemelerde depolama alanlarını düşürmek için ciddi bir değişikliğe gitmişti. Ancak dosya boyutlarının çok büyük olması, uzun zamandan beri oyun içerisinde yaşanan en büyük problemlerden bir tanesiydi.

Şimdi ise Call of Duty: Vanguard için önemli bir iyileştirme yapılmış durumda. Yeni gelişme, resmi blog sayfasında yer alan detaylarda tüm platformlardaki sabit diskler için iyi haber olarak duyuruldu. Oyun boyutunda önceki sürümlere göre konsol ve bilgisayarlarda %30 ile %50 arasında bir düşüş yaşanmasını sağlamış. İsteğe bağlı yeni doku akışı teknolojisi ile kullanıcılar tüm içerikleri indirmek zorunda kalmayacak. Böylece daha düşük çözünürlüklerde ve özelliklerde oyunu oynamak isteyenler depolama alanının tamamını kullanmak zorunda değil. 

Call of Duty: Vanguard bilgisayarda ne kadar alan kaplayacak?

Call of Duty: Vanguard için mevcut açıklamalar sonrasında bilgisayarda ne kadar alan kaplayacağı merak edilse de konu ile ilgili henüz bir detay paylaşılmadı. 2 Kasım tarihi itibariyle başlayacak olan oyunların bu tarih sonrasında net olarak depolama alana ihtiyaç duyduğu öğrenilebilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir