Son dönemlerde oyun sektöründe Microsoft, Activision Blizzard iddiaları ve haberleri sonrasında Call of Duty iddiaları gündeme geldi. Zira PlayStation için oyunlar üreten Activision Blizzard’ın Sony’nin rakibi Microsoft tarafından satın alınması sonrasında PS oyunlarının desteklenmeyeceği belirtildi. Bu konuda ilk hamle ise Call of Duty ile gelecek.  Gündeme gelen iddialarda Call of Duty serisi sadece Xbox’a özel olacak. Bu iddiaların gündeme gelmesi sonrasında oyun sektöründe en önemli gündemlerden birisi Microsoft ve CoD oldu.

Call of Duty oyunları sadece Xbox’ta oynanabilir

Microsoft’un yeni yatırımı için Xbox departmanının CEO’su Phil Spencer tarafından ilk açıklama yapılmıştı. Bu açıklamalarda bugüne kadar PlayStation için üretilmiş mevcut oyunlarının Activision platformlarından çekilmeyeceği belirtildi. Bu açıklamalarda ise “mevcut” kelimelerinin kullanılması bundan sonraki süreç için de soru işaretlerini beraberinde getirdi. Bu açıklamalar sonrasında Jeff Grubb tarafından Call of Duty için yeni iddialar gündeme getirildi. Açıklamalarda bundan sonra piyasaya sunulacak tüm Call of Duty oyunlarının Xbox platformlarında destekleneceği ve PlayStation konsollarının kapsam dışında kalacağı belirtildi.

Jeff Grubb tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımlar şöyle;

İddialarda Microsoft ile Bethesda arasında özel anlaşmaların yapıldığı belirtilirken Microsoft’un oyun sektöründe dengeleri değiştireceği de net olarak görüldü. Önümüzdeki günlerde bu konuda yeni gelişmelerin yaşlanması bekleniyor. Ancak bu aşamada en çok PlayStation konsol sahiplerinin durumdan etkileniyor. Microsoft’un önümüzdeki dönemlerde sürece netlik kazandırması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir