Elden Ring artık ABD’de 2022’nin en çok satan oyunu değil. NPD Group’un yeni verilerine göre, bu onur artık Call of Duty: Modern Warfare 2’ye geçti .

Diskte herhangi bir gerçek veri olmamasına rağmen Ekim fiziksel satış tablosunun zirvesine ulaşan Modern Warfare 2, Kasım ayında yeni gelenler God of War: Ragnarök, Pokémon Scarlet ve Violet ve Sonic Frontiers’ı geride bırakarak zirvedeki yerini koruyor. NPD Group’un raporu, kesin satış rakamı verilmese de Modern Warfare 2’nin şu anda 2022’nin en çok satan oyunu olduğuna da dikkat çekiyor. Elden Ring’in Eylül ayı itibariyle 17.5 milyon adet sattığını biliyoruz, yani en azından bundan daha fazla.

Call of Duty Modern Warfare 2, yalnızca ABD’de 2022’nin en çok satan oyunu değil, aynı zamanda en hızlı satan Call of Duty oyunu ve sadece on günde 1 milyar dolar kazanarak Black Ops 2’yi geride bırakıyor . Call of Duty, bir franchise olarak o kadar büyük ki Microsoft, Activision ile birleşmesini durdurmaya çalışan düzenleyicilere bir barış teklifi olarak franchise’ı Nintendo’ya getirmeyi bile teklif etti.

Call of Duty: Modern Warfare II’ye 55 GB güncelleme

Call of Duty: Modern Warfare II’in Rakipleri ve PlayStation bu durumda ne yaptı ?

Ama yine de tüm zamanların en çok satan ve en hızlı satan From Software oyunu olan Elden Ring için üzülmeyelim. Ayrıca dün gece The Game Awards’da gıpta ile bakılan Yılın Oyunu ödülü de dahil olmak üzere bir dizi ödül kazandı . Oyun direktörü Miyazaki, Colosseum güncellemesinden sonra Elden Ring’in sona ermekten çok uzak olduğunu ve gelecekte daha fazla DLC’nin planlandığını açıkça belirtti .

NPD raporundan bir başka not, ABD konsol satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 1,3 milyar doları bulan artış. PlayStation 5, hem birim hem de dolar cinsinden Nintendo Switch’i geride bırakarak konsol satışlarındaki ücrete öncülük etti. PS5, Kasım 2020’de piyasaya sürüldüğünden beri satışlarla mücadele ediyordu, ancak talep eksikliği nedeniyle değil. Tedarik zinciri sorunları nedeniyle Sony, perakendeciler tarafından bildirilen kronik kıtlıklar nedeniyle PS5’leri yeterince hızlı üretemedi. PlayStation başkanı Jim Ryan, bu tedarik eksikliklerinin bu ayın başlarında PlayStation Partner Ödülleri’nde çözüldüğünü söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir