Efsane FPS türündeki seri olan Call of Duty için popüler bir versiyon, Unreal Engine 5 ile tekrardan tasarlandı. Activision yapımı popüler Call of Duty 2 oyunu hayranlar tarafından tekrar geliştirildi. Activision şirketinin eski oyunları yenileme gibi bir hamlesi olmadığı için hayranlar, en güçlü oyun motoru olan Unreal Engine 5 ile Call of Duty 2’yi baştan yarattılar. Yılların efsane serisi olan Call of Duty, yıllar içerisinde bir hayli değişti ve bu durum hayranlar tarafından bir hayli eleştiriliyordu. Call of Duty oyun serisinin sahip olduğu o ikonik karakterlerin hikaye modundan çok çevrimiçi oynayışa odaklanan Activision şirketi bu noktada eleştirilere maruz kalmıştı.

Call of Duty 2, Unreal Engine 5 ile yeniden

Yoğun Call of Duty hayranlarını özlemiş olduğu eskilere yönelik bir grup geliştirici, Unreal Engine 5 oyun motoru ile Call of Duty 2’de beklenen detay ve içerikleri sundular. Unreal Engine 5 ile adeta tekrardan kodlanan bu oyunun grafik ve detaylarına aşağıdaki videodan erişebilirsiniz.

Activision şirketi özellikle Call of Duty serisini günümüz oyun grafikleri ve standartlarına uygun bir şekilde güncellemesi oldukça zor gözüküyor. Bu noktada bir grup Unreal Engine 5 geliştiricisi ise bu durumu düzeltmek için geliştirmelere başladılar. Orijinal Call of Duty 2 oyunundaki ses dosyalarını alan ekip tarafından Unreal Engine 5 grafikleri ile yükseltilen ve güncellenen model ve kaplamalar ile değiştirildi. Animasyonları artırılarak günümüzdeki oyunların seviyesinde bir iş ortaya çıkmış oldu.

Bu geliştirmenin bir tam oyun olmadığını ve konsept olduğunu ifade edelim. Tam oyunu tamamlamak için Activision şirketinden çeşitli izinler ve telif hakları almak gerekiyor. Bakalım Activision, önümüzdeki dönemlerde benzer revizyonlar ile eski oyunlarını canlandıracak mı göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir