Son olarak Kasım güncellemesini gerçekleştiren Windows 10 kullanıcıları, arama sistemlerinin çalışmama noktasında bazı şikayetlerde bulunuyorlar. Windows 10’da yer alan arama bölümündeki problemi yapacağınız basit yöntemler ile onarabilirsiniz. Bizde sizlere bu içeriğimizde Windows 10 arama özelliğindeki problemi düzeltmek için yapabileceğiniz işlemlere bakacağız. Son raporlara göre tüm bilgisayarların %75’inden fazlası Microsoft’un işletim sistemlerini kullanıyor. Bu oranın %55’lik kısmı ise Windows 10 olurken, sistemde yaşanan ufak bir sorun direkt bir şekilde milyonlarca kişiye etkiliyor. Son dönemdeki destek taleplerinin yoğunluğunda ise arama sisteminin çalışmaması konusu yer alıyor.

Windows 10’da arama yapılamıyor sorunu ile beraber bilgisayarda arma ile bir dosyaya erişememe problemini ortaya çıkarıyor. Özellikle konumu belli olmayan bir dosyayı arama kısmından aramak hayat kurtarabiliyor. Gelin şimdi Windows 10 arama sorununu nasıl çözebilirsiniz konu başlıklar ile bakalım.

Windows 10 arama sorunu nasıl giderilir?

1 1 15

Sorun gidericiyi kullanın

Windows 10’da yer alan sorun giderici aracını kullanarak bu soruna bir çözüm deneyebilirsiniz. Windows 10 sorun giderici ise çözümü bulmak için sizi yönlendirecektir. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Gider > Ara ve Dizine Ekle > Sorun Gidericiyi Çalıştır adımlarını giderek sorun gidericiyi başlatabilirsiniz.

Sistem denetleyicini kullanın

Bu araç sistem dosyalarınızı kontrol eder. Başlat menüsünden Komut istemine girdikten sonra sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın ve daha sonra sfc /scannow yazın ve işlemin bitmesini bekleyin.

Cortana ve arama görevini sonlandırma

Yanıt vermeyen servisi kapatarak çözüm deneyebilirsiniz. Görev yöneticisini açarak işlemler arasında Cortana ve Search araçlarını sonlandırmayı deneyebilirsiniz.

Arama servisini başlatın

Windows Search servisi kapalı olduğundan çalışmaya bilir. Windows + R kombinasyonu ile gelen çalıştır ekranına services.msc yazın ve Windows Search’ı bulun. Servis aktif değil ise üzerine sağ tıklayarak servisi başlatın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir