Çıkış yaptığı günden beri sorunlarla gündeme gelen Exxen hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre bazı Exxen hesapları çalındı ve çalınan hesaplar satışa çıkarıldı.

Bir internet sitesinde yer alan bir iddiaya göre bazı kullanıcıların Exxen hesapları çalınarak internet siteleri üzerinden satışa çıkarıldı. Konuyla ilgili olarak Acun Ilıcalı’dan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı

1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yayın hayatına başlayan yerli yayın platformu Exxen, çıkış yaptığı günden beri içerik kalitesi ve platformdaki teknik sorunlarla gündemden düşmüyor.

Bugün ise yeni bir iddia gündeme geldi. Ekşi Sözlük üzerinden açılan “exxen’in kullanıcı verilerini çaldırması” başlık ortalığı karıştırdı. İddialar çok ciddi. Hatırlarsanız daha öncesinde Exxen’in üç gün içinde 500 bin aboneye ulaştığını sizlerle paylaşmıştık. Ancak söz konusu iddialar doğruysa bu durum pek çok kullanıcının aboneliklerini iptal etmesine neden olabilir gibi duruyor.

Exxen hesapları çalındı mı?

İddia’nın kaynağı ise bir Exxen kullanıcısı. İddialara göre Refik Risk bu sabah Exxen hesabını iptal etmek için uygulamaya giriş yapmış ve  profil isminin ve hesap bilgilerinin Enes adlı biri tarafından değiştirildiğini görmüş. 

Şifresinden ve Exxen hesabına giriş yaptığı cihazın güvenliğinden herhangi bir şüphe duymadığının altını çizen Refik Risk, internette arama yaptığında farklı kullanıcıların da aynı sorunu yaşadıklarını gördüğünü ve daha da önemlisi çalınan Exxen hesaplarının internet sitelerinde ve telegram gruplarında satıldığını dile getiriyor.

Kendisinin platforma abone olurken kredi kartı kullanmak yerine ön ödemeli kart tercih ettiğini belirten Refik Risk, Exxen’e abone olan herkesin temkinli davranmamış olabileceğini söyleyerek kullanıcılara hesaplarını kontrol etmelerini tavsiye ediyor. Çünkü Exxen’e üye olurken kredi kartı kullanan kullanıcıların hesap bilgilerine erişilebilir ve bu kartlar kullanılarak uygulama için satın alımlar yapılabilir.

exxen hesaplari calindi mi 1610012736

Exxen üyelik iptali sorunuyla gündemden düşmüyor

Refik Risk, söz konusu iddialarına kanıt olarak Exxen hesaplarının satışa çıkarıldığı bazı internet sitelerinin bağlantılarını da entry’sine eklemiş. Durumun en kötü yanı ise bahsi geçen internet sitelerine girildiğinde gerçekten Exxen kullanıcı hesaplarının satışa çıkarıldığını görmek. Hatta ve hatta bazı hesaplar şifreleriyle beraber açık açık da listeleniyor. Yer alan kullanıcı bilgileri doğruysa bu çok büyük bir güvenlik açığı demek. Mevcut durumdan kaç kullanıcının etkilendiği ise ne yazık ki bilinmiyor. Konuyla ilgili Acun Ilıcalı’dan ya da diğer Exxen yetkililerinden ise herhangi bir açıklama gelmiş değil. Kullanıcılar kısa zamanda bir açıklama yapılmasını ve bu denli büyük bir güvenlik açığı varsa nasıl önlemler alınacağı konusunda bilgilendirilmeyi bekliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir