Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden birisi olan Çinli BYD tarafından hazırlanan ilk elektrikli pickup kamuflajlı olarak karşımıza geldi. BYD markası tarafından hazırlanan ilk elektrikli pickup, söylendiği kadarıyla 2024 senesi bitmeden önce birçok küresel pazarda satın alınabilir olacak. Kamuflajlı bir şekilde olmasına rağmen heybetli bir model hazırladığı açık şekilde görülen şirket, bu otomobil ile eğer götürürse ABD gibi pickup’ların çok sevildiği pazarlarda büyük satış rakamlarına ulaşabilecek.

Şimdilik teknik bir sızıntının yapılmadığı ancak beklentinin yüksek olduğu elektrikli pickup, çift kabinli tasarlanmış ve üretim için oldukça yakın bir zaman bilgisi paylaşılıyor. 2023 yılında Türkiye dahil birçok pazarda inanılmaz büyüyen Çinli marka BYD, bundan önce ki yıl beklentilerin biraz altında kalınmış dahi olsa  4,16 milyar dolar net kâr ile kapatmasıyla gündem olmuştu.

Sadece 2023 senesinin son çeyreğinde 1,20 milyar dolar net kâr elde eden şirket, hemen her kalemde 2022’ye oranla devasa artışlar gerçekleştirdi. 2023 yılında 1,6 milyon adet “tamamen elektrikli” otomobil satışı gerçekleştiren firma, bu konuda 1.8 milyonu gören büyük rakibi Tesla’ya oldukça yaklaştığını gördük.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden birisi olan Çinli BYD tarafından hazırlanan ilk elektrikli pickup kamuflajlı olarak karşımıza geldi.

BYD Araçları Dünyada Rekor Satışlar Yapıyor

Şirket bundan önce ise sadece 9 bin 700 dolarlık elektrikli modeli BYD Seagull EV ile çok yankı bulmuştu. Bazı bölgeler için Dolphin Mini olarak da geçen araç, inanılmaz ucuz olmasıyla tüm sektörde aşırı büyük bir ilgi gördü. Spesifik olarak ABD’li otomobil üreticilerini etkilediği ve bir yerde korkuttuğu aktarılan bu araç, ucuz olduğu için kalitesiz bir seçenek de sunmuyor.

Caresoft’la incelenen aracın beklentileri aşan bir kaliteye sahipliği, çok verimli bir tasarımla üretildiği için bu kadar ucuz olabildiği söylendi. Sadece Amerika değil Japon, Kore ve Avrupa’lı üreticilerin de çok dikkatini çeken BYD Seagull EV, ucuz olmasına rağmen firmaya para kazandırıyor (Bu da en önemli detaylarından) ve şirketin Blade batarya paketleriyle maksimumda 400 km civarında bir menzil getirmekte.

Ülkemizde satılan 1.8 milyon TL’lik Atto 3’teki kokpitin daha basit bir versiyonu ile gelen ve bu konuda kesinlikle pişman etmez denilen otomobil, fiyat-performans konusunda her otomobil üreticisinin ulaşmak istediği bir seçenek oluyor ve şehir içi kullanımı özelinde satıldığı her pazarda rekorlar kıracak izlenimini zihinlere sokmakta. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir