Kripto para borsası şirketi Bybit, ortak bankası Silvergate aracılığıyla banka havaleleri yoluyla yapılan USD mevduatlarını askıya aldığını söyledi.

Son zamanların popüler kripto borsaları arasında yer alan Bybit, 2 Mart 2023 tarihinde konuya ilişkin duyuru yaptı. Bybit, yaptığı duyuruda askıya alma sebebinin bankacılık ortağı Silvergate’in ödeme işlemcisi ile yaşadığı teknik bir sorun olduğunu açıkladı. Borsa şirketinin bu hareketi, düzenleyici riskleri azaltmak ve kripto para birimi ticareti etrafındaki gelişen düzenlere uyum sağlamak olarak görülebilir.

Bybit, “ Hemen geçerli olmak üzere, banka havalesi (SWIFT) ve ABD bankaları için yapılan transfer yoluyla USD mevduatı artık kullanılamıyor.” duyurusunu yaptı. Şirket yaptığı açıklamada, Bybit’in kripto para cüzdanı Advcash ya da kredi kartıyla kripto para alımları yoluyla USD mevduatlarının borsada hala mevcut olduğunu belirtti. Şirket aynı zamanda kısa süre içerisinde Advcash Wallet para çekme hizmetini de başlatacağını ve SWIFT ya da ABD banka havalesi yolu ile para çekme işlemlerinin ise 10 Mart  tarihine kadar kullanılabileceğini söyledi.    

Bybit müşterilerine güvence verdi 

Bybit, tüm fonların güvende olduğu ve askıya alma hareketinin geçici olduğu konusunda kullanıcılarına güvence verdi. Kripto para borsası şirketi daha önce, kripto değişim platformunun rezervlerinde tuttuğu kripto varlıklarını doğrulamasını imkan sunan bir sistemi müşterilerine sunmuştu. Şirket, teknik sorunları çözmek ve USD hizmetlerine en kısa sürede devam edebilmek için Silvergate Bank ile ortak bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Ayrıca USD hizmetlerinin geçici olarak askıya alınması platformlarda kripto para alım satım işlemlerini etkilemeyecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir