Applel 12.9 inç boyutunda iPad Air sevkiyatı için düğmeye bastı. Her geçen gün değişen teknoloji ve istekler Apple’ın modellerindeki değişikliklere yön veriyor. Büyük ekran sever kullanıcılarını hedef kitlesi olarak belirleyen Apple, 12.9 inç ipad Air’i kullanıcıların hizmetine sunuyor. Boyutundaki değişiklik dışında yeni özellikleri ile de gündem olan Apple ipad Air modellerinin ekran sevkiyatına başlandı.

12.9 iPad Air’ın Özellikleri Belli Oluyor

En büyük tedarik zincirlerinden biri olan Display Supply Chain Consultants (DSCC) Ceo’su Ross Young’ın söylemlerine göre kullanıcıların büyük bir heyecanla bekledikleri yeni 12.9 inç boyutundaki iPad Air ekran panellerinin sevkiyatına başlandı. X’te (Twitter) yaptığı paylaşımda 12.9 iPad Air panel sevkiyatına aralık ayında başlandığını dile getirdi. Bloomberg’den Mark Gurman, daha önce yapmış olduğu açıklamaları tekrarlayarak Apple’ın piyasaya sürmeyi beklediği yeni model iPad Air ve iPad Pro’ları mart ayında tanıtmayı hedeflediğini ifade etti. Mark Gurman’ın yapmış olduğu öngörülere göre, 11 inç ve 13 inç iPad Pro modellerini göreceğimiz iPad Air için 10.9 ve 12.9 inç iPad Air modelleri de piyasada yerini alacak. 

Büyük Ekran Seven Apple iPad Air Kullanıcılarına Müjde

12.9 iPad Air M2 İşlemci ile Karşımıza Çıkıyor

Yeni iPad Air modelinde standart iPad’lere yeni bir soluk getireceği sızdırılan bilgiler arasında bulunuyor. Yeni iPad Air iki farklı ekran seçeneğine sahip olacak olmasının yanı sıra bir de M2 işlemciye sahip olacak. M2 işlemcinin 3.49GHz performans çekirdeği bulunması kullanıcıların kullanım esnasındaki verimini arttırıyor. Bu işlemci sayesinde hem daha hızlı hem de enerji tasarruflu olması beklenen iPad Air’in diğer özellikleri için henüz açıklama yapılmadı. 

Tek çekirdek performansı M1 işlemciye göre yaklaşık olarak % 11.5 daha hızlı olan M2, çok çekirdek performansında da M1’den % 19.4 daha iyi performansa sahip olmasıyla kullanıcıların refah düzeyini arttırıyor. Özetle Apple M2, işlemci performansları kıyaslandığında M1’den %18 daha hızlı ve bu kullanıcıların fark edebileceği düzeyde iyi bir hız olarak karşımıza çıkıyor. Grafik performanslarına bakıldığında M1 işlemciden %35 daha iyi bir performansı olan M2, sadece M1’i değil Intel Alder Lake gibi son derece başarılı masaüstü işlemcilerini de geride bırakarak piyasadaki yerini alacağı öngörülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir