Büyük bir heyecanla beklenen Apple etkinliği WWDC23, bu akşam başlıyor ve pek çok yenilikle dolu olacak. Etkinliği canlı olarak izlemek isteyenler için çeşitli seçenekler mevcut. Apple’ın resmi web sitesi veya resmi YouTube yayını üzerinden etkinliği doğrudan takip etmek mümkün. Ayrıca Apple TV kullanıcıları da canlı yayını izleyebilirler.

WWDC23 etkinliği, Apple’ın önemli ürün ve hizmet duyurularını içeriyor. Etkinlikte, beklenen bir yenilik olan Apple Reality Pro karma gerçeklik başlığı da kesinlik kazanacak. Bu ürün, gerçek anlamda bir devrim yaratması beklenen özelliklere sahip. Ayrıca, iOS, iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS gibi işletim sistemlerinin yeni sürümleri de tanıtılacak.

Bazı kaynaklar, WWDC23’te birden fazla yeni Mac bilgisayar modelinin tanıtılacağını belirtiyor. Bu modellerden biri, 15 inç ekrana sahip yeni bir MacBook Air olabilir. Apple’ın “M3” işlemcili Mac’leri yılın sonuna kadar bekleteceği söylentileri var, ancak etkinlik kapsamında yeni Mac Studio modelinin de görücüye çıkması bekleniyor.

Apple kazanç

Tüm geliştiriciler ücretsiz katılabilecek

WWDC23 hakkında Apple şunları aktardı:

“Apple bugün, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nın programını duyurdu. Keynote ve Platforms State of the Union etkinliklerinin tarih ve saatlerini açıklayan Apple, geliştiricilerin edinecekleri bilgiler ve yaşayacakları deneyimler hakkındaki ayrıntıları paylaştı. Tüm geliştiricilerin ücretsiz olarak katılabileceği WWDC23, 5-9 Haziran arasında online formatta gerçekleşecek. Geliştiriciler ve öğrenciler etkinliğin açılış gününü Apple Park’ta özel bir deneyimle kutlama şansına da sahip olacak. Etkinlik ve aktivitelerle dolu bir hafta boyunca geliştiriciler iOS, iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS’e gelecek en yeni teknolojiler, araçlar ve çerçeveler hakkında bilgi edinecek. Geliştiriciler hafta boyunca Slack üzerinden erişebilecekleri bire bir laboratuvarlar ve aktiviteler sayesinde Apple mühendisleri ve uzmanlarıyla doğrudan iletişim kurarak platformları birbirinden farklı hale getiren yenilikçi uygulamalarla ilgili yönlendirmeler alabilecek.”

 “WWDC, Apple’da yılın en sevdiğimiz zamanlarından biri çünkü dünyanın dört bir yanından gelen ve bu topluluğu bu kadar olağanüstü kılan yetenekli geliştiricilerle hem online hem de yüz yüze bağlantı kurmak için bir fırsat”

diyerek devam eden  Apple Global Geliştirici İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott ise sözlerini şöyle sürdürüyor: 

“WWDC23 şimdiye kadarki en büyük ve en heyecanlı konferansımız olacak. Bu çok özel etkinlikte birçoğunuzu online ve yüz yüze görmek için sabırsızlanıyoruz!”

 Bu arada Apple, her zaman olduğu gibi WWDC23 öncesinde Apple Store’u kapatacak. Fiyatlara kısa süre önce güncelleme yapıldı ancak yine de Apple Store etkinlik sonrasında açıldığı zaman Türkiye özelinde bazı fiyat artışları karşımıza çıkabilir. Bu olabilir çünkü dolar kuru artmaya devam ediyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir