Akıllı telefon sektöründe yenilikler bitmiyor. Rabbit R1 adıyla tanıtımı yapılan yeni telefonda uygulamanın bulunmaması büyük dikkat çekti. Öyle ki telefonda işlemler uygulamasız, daha hızlı gerçekleştiriliyor.

CES 2024’te farklı yenilikler görücüye çıkmaya devam ediyor. Fuara damga vuran yeniliklerden birisi de Rabbit R1 oldu. Yapay zeka desteğinden yararlanan telefonda uygulama konusunda farklı bir yaklaşım sergilenmiş. Kullanıcılara farklı bir deneyim sunmak isteyen Rabbit R1 ile birlikte bugüne kadarki kullanım alışkanlıkları da değişecek. Zira telefonda hiçbir şekilde uygulama market ya da uygulama kurulmasına ihtiyaç duyulmuyor.

Bu Telefonda Uygulama Yok! İşte Rabbit R1 Özellikleri

İşte Rabbit R1 özellikleri

Rabbit R1’in geliştirilmesinde telefonun bir asistan görevi görmesi amaçlanmış. Bu kapsamda da kullanıcılarına bağlı bir şekilde yapay zeka desteği ile tüm işlemleri yapabiliyor. Dil modelinin çalışması esasına bağlı olan telefonda, yapılmak istenen tüm işlemler yapay zeka tarafından incelenerek sonuçlandırılıyor.  LAM olarak adlandırılan dil modeliyle inşa edilen telefonda kullanıcılar normal bir telefonda yapabilecekleri her şeyi yapabiliyor. Müzik uygulamalarının açılarak istediği müziğin çalınması, YouTube üzerinden istenilen bir videonun açılması gibi işlevler yapay zeka tarafından otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Kullanıcılar ise bu işlemler için sesli komut vermeleri yeterli. Komutların verilmesi adına telefonun yan tarafında bulunan butona basılması ve konuşulması gerekiyor.

Rabbit R1 Teknik Özellikleri

Yenilikçi yapısıyla dikkat çeken telefonda Rabbit R1 teknik özellikleri ise şöyle;

  • İşlemci: MediaTek P35
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 128 GB
  • Mobil Ağ: 4G
  • Ekran: 2,88 inç Dokunmatik Ekran
  • Pil: 1000 mAh
  • Kamera: 8 MP

Bu özelliklere sahip telefonun şu andaki satış fiyatı 200 dolar. 2024 yılı itibariyle piyasaya sunulacak telefon için fiyatta artış beklenmiyor. Ortalama 200 dolarlık fiyatı ile satın alınabilecek modelin ilgi görmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir