“Biriz Beraberiz” sloganıyla yola çıkan BtcTurk, devletin depreme yönelik yardım kurum ve kuruluşları ile iş birliği yaparak depremzedelere yönelik yardımlara destek vererek yapılacak bağışlar için cüzdan paylaşımında bulundu. 

strongbtcturk ten sevindiren bagis kampanyasistrong

Kripto para borsası BtcTurk; Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Hayata Destek, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) gibi sivil toplum ve yardım kuruluşlarına kripto para cüzdanları oluşturulup, teslim ettiğini açıkladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok çevre ili etkileyen depremlerin ardından kripto para üzerinden bağışlar yaygınlaştı. Depremde kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandanda bölgelere yardım seferberliği başladı. 8 Şubat tarihinde Ahbap Derneği’nin kurucusu şarkıcı Haluk Levent’in yaptığı açıklama üzerine kripto para bağışlarında artışlar yaşandığı fark edildi. Haluk Levent Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) ile görüştüğünü ve kripto para bağışlarının kabul edilebileceğini söyledi.

Haluk Levent yaptığı açıklamada; AFAD, KIZILAY, TOG, TİDER ve HAYATA DESTEK gibi yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütleri için oluşturulan cüzdan adreslerine kripto para desteğinde bulunabileceğini belirtti. Haluk Levent’in bu açıklamasının ardından hesaplarda milyonlarca liralık destek toplandığı fark edildi.

Ayrıca BtcTurk, yapılan bağışların otomatik bir şekilde TL’ye çevrileceğini, bağış işlemlerine komisyon uygulanmayacağını bildirdi. BtcTurk borsasına göre oluşturulan cüzdan hesapları Bitcoin (BTC), Etheruem (ETH) ve Tether (USDT) cinsinden yapılan bağışlar da kabul edilecek.

Haluk Levent’in ardından bugün KIZILAY’da kripto para bağışlarının nasıl nasıl yapılacağına dair açıklamada bulundu.

KIZILAY Bağışlara Yönelik Açıklama Yaptı

KIZILAY’ın açıklamasına göre: “Kripto paralar, yurt içinde ve yurt dışında daha düşük işlem ücretine sahip ve işlemlerinin gerçekleşmesi hızlı bir şekilde ilerliyor. Özellikle yurt dışından yapılan bağışların afetten etkilenen vatandaşlara bir an önce ulaşması için kripto paraların büyük bir öneme sahip olduğunu belirtiyor. Kripto paralar ile yapılan kampanyaların küresel olarak ses getireceği ve çok daha fazla bağışçıya imkan sağlayacağı düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir