The Legend of Zelda devam oyunu için kötü bir haber geldi. Breath of the Wild 2’nin çıkış tarihi ertelendi.

2017 yılında geliştirilen ve Nintendo tarafından piyasaya sunulan The Legend Of Zelda Breath of the Wild kısa süre içerisinde büyük beğeni kazanmıştı. Serinin 19. oyunu olmasına rağmen oyuncuların ilgisini çeken ve yüksek oyuncu sayısına ulaşmayı başaran oyunun bu yıl yeni bir sürümü daha piyasada yer alacaktı. The Legend Of Zelda Breath of the Wild 2 olarak adlandırılan serinin ikinci versiyonu için gecikme kararı alındı.

Nintendo’nun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, oyunun 2022 yılında planlandığı gibi çıkış yapamayacağı belirtildi. Çıkış yapılabilecek tarihi de paylaşan şirket, 2023 yılında oyunun piyasaya sunulabileceğini söyledi. Gecikme kararı alınmasının yanı sıra oyun için ileri bir tarih verilmesi ve bu tarihin kesinlik taşımaması The Legend Of Zelda hayranları için üzücü bir gelişme olarak değerlendirildi.

Geliştirme süreci uzayacak

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda oyunun geliştirilmesi için oyunun 2022 yılında piyasada olmayacağı belirtildi. 2022 yılında yeni bir sürümü bekleyen oyuncular için özür dileyen şirket, 2023 yılında bu durumu telafi edebilir. Resmi açıklamada “Daha önce bu oyun için 2022 yılını hedeflediğimizi açıklamıştık. Ancak geliştirme süremizi biraz daha uzatmaya karar verdik. Bu yıl bir sürüm çıkmasını beklediğinizi biliyoruz, bunun için özür dileriz” denildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir