Tarayıcı sektörünün son dönemlerde dikkat çeken isimlerinden olan Brave’de tarayıcıya cüzdan özelliğinin yerleşik bir şekilde eklendiği duyuruldu.

Google Chrome her ne kadar tarayıcı sektöründe lider olsa da diğer tarayıcılar geliştirdikleri yeni özellikler ile kullanıcılar için verimliliği arttırıyor. Bu alanın en iyi örneklerinden birisi sayılabilecek Brave adlı tarayıcıya yeni bir kripto para cüzdan özelliği eklendi.

Brave Wallet yerine yeni cüzdan özelliği geldi!

Uygulamanın güncellenmesi ile birlikte yerleşik bir şekilde tarayıcıya eklenen yeni cüzdan, kripto portföyünün saklanmasına, takip edilmesine ve al-gönder yapılmasına imkan tanıyor. Chromium tabanlı tarayıcılar arasında dikkat çeken özellikleri ile yeni bir gelişmeye daha imkan tanıyan Brave tarayıcı, üstelik bu özelliği sunarken tüm güvenlik önlemleri de aldığını duyurdu. Bu bakımdan kullanıcılar tüm kripto portföylerini tarayıcıda yerleşik bir şekilde yer alacak yeni cüzdanda saklayarak kontrol altında tutabilecek.

brave2

Brave cüzdan özelliğinin avantajları neler?

Brave cüzdanda sağlanan en önemli avantaj tüm portföylerin tek bir cüzdanda depolanması, yönetilmesi ve değiştirilebilmesi. Tarayıcının günlük kullanımlarında doğrudan erişime açık olacak cüzdan, böylece ek programların ya da web servislerinin kullanılmasını da gerektirmeyecek. Üstelik açıklamalara göre cüzdan Web3 merkezi olmayan uygulamalara (Dapps) erişmesine izin veriyor. MetaMask veya Brave’in eski Crypto Wallets sistemlerini kullanan kullanıcılar için de kolay bir geçişin hedeflendiği Brave’in yeni özelliğinde içe ve dışa aktarma sistemleri destekleniyor. 

Cüzdan uygulamasında yer alan bir diğer özellik ise canlı piyasa verilerine ulaşılabilmesi. Açıklamalara göre anlık bir şekilde piyasadaki tüm hareketleri görebilecek olan kullanıcılar, dilediği zaman geçmişteki piyasa grafiklerine de erişme şansına sahip olacak. Böylece yeni yatırımlarda ya da mevcut yatırımların değerlendirilmesinde daha gelişmiş bir şekilde destek alınabilecek. NFT ve çoklu zincir desteği ile çalışması ise cüzdanın dikkat çekmesindeki bir diğer özellik. 

Ekip ayrıca Brave tarayıcısının ve Brave Wallet’ın diğer tarayıcılardan ve uzantı tabanlı cüzdanlardan çok daha güvenli olduğunu özellikle vurguluyor. Arka plan işlemleri gerektirmeyen ve bu bakımdan daha az işlemci ve bellek kullanan tarayıcı, böylece alternatiflerine göre güvenlik ve performansta da avantaj yaratıyor.

Brave Cüzdan özelliği böyle tanıtıldı;

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir