Brave, tarayıcı pazarındaki etkinliğini artıyor. Şirket, Leo yapay zekasını iPhone’larda kullanılabileceğini duyurdu.

Gizlilik ve güvenlik özellikleriyle tarayıcı pazarında ön plana çıkmayı başaran Brave, kullanım oranlarını arttırmaya devam ediyor. Daha fazla kişiye ulaşmak ve mobil alanda da tercih edilmek istenen şirket yeni açıklamasında iPhone ve iPad modellerinde Leo adındaki yapay zeka asistanının kullanılabileceğini duyurdu. Farklı özellikleriyle yapay zeka araçları arasında dikkat çekmeyi başaran Leo, Brave için de fark yaratılmasını sağlıyor.

Brave Leo 2023’te Tanıtılmıştı

Brave tarafından 2023 yılı içerisinde tanıtımı yapılan LEO adındaki yapay zeka aracı, gizlilik odaklı anlayışın devam etmesiyle ilgi görmüştü. Masaüstü sürümlerde ve Android işletim sistemlerinde kullanılan Brave Leo, Apple cephesinde desteklenmiyordu. Ancak yapılan güncellemeler sonrasında iPhone ve iPad modellerinde de Brave tarayıcısının Leo yapay zekasının kullanılabileceği belirtildi.

Leo Neler Sunuyor?

Yapay zeka asistanı olarak tanıtımı yapılan Leo, kullanıcıların günlük işlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasını hedefliyor. Soruların yanıtlanması, sayfa ve PDF’ler üzerinden özetlerin çıkarılması, yeni içeriklerin oluşturulması, çeviri ve kod yazma gibi pek çok farklı özelliği bulunan Brave, yapay zeka araçlarındaki hemen hemen tüm işlevleri yerine getirebiliyor. iPhone ve iPad desteğinde üstelik yeni bir özelliğin de tanıtımı yapıldı. Bugüne kadar sesten metne döküm işini yapamayan Leo, yeni sürümle birlikte bu özelliği de kullanıma sunuyor. Sesli bir şekilde okunan ya da kaydı dinlenen ses dosyaları Brave Leo aracı tarafından metin olarak yazılabiliyor.

Brave Tarayıcının Yapay Zekası Leo iPhone'lara Geldi
Brave Tarayıcının Yapay Zekası Leo iPhone’lara Geldi

Leo’nun piyasadaki rakiplerinden ayrılmasını sağlayan en önemli özelliği ise gizlilik. Diğer yapay zeka araçlarının büyük bir bölümü sohbetleri kaydederken Leo tamamen anonim bir kullanım sunuyor. iPhone ve iPad’de Brave Leo aracını kullanmak isteyenlerin ise 1.63. sürüme geçiş yapması yeterli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir