Brave tarayıcı, geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmanın yanı sıra sürekli büyümeye devam ederken, kullanıcı deneyimini daha da zenginleştirmek amacıyla “Leo” adlı bir sohbet botunu kullanıcılarının hizmetine sundu. Zaman içinde tarayıcı dünyasında önemli bir yer edinen yapay zeka temelli sohbet botları trendine, gizlilik odaklı yaklaşımıyla öne çıkan Leo ile Brave tarayıcısı da katıldı. Başlangıçta masaüstü sürümüyle tanıtılan Leo, şu anda tarayıcının Android versiyonunda da kullanılabiliyor.

Leo, Microsoft ve Meta tarafından geliştirilen büyük dil modeli Llama 2’yi temel alarak, kullanıcılara çeşitli avantajlar sunuyor. Kullanıcılara sorulara anında cevap verme kabiliyeti, sayfadaki içerikleri analiz edip özet çıkarma yeteneği ve ChatGPT ya da Bing Sohbet botu gibi komutlarla yeni içerikler üretebilme becerisi ile öne çıkıyor. Leo’nun temel sürümü ücretsiz olarak sunulurken, daha gelişmiş özelliklere sahip bir ücretli versiyon da mevcuttur. Bu ücretli versiyon, sohbet botlarının yüksek sunucu maliyetleri nedeniyle kullanıcılara sunulmaktadır. Brave tarayıcısı, gelişen içerik ihtiyaçlarına uyum sağlama amacıyla önemli bir adım atmıştır. Android kullanıcıları için ücretsiz olarak indirilebilen bu güçlü tarayıcı, Leo ile birlikte kullanıcıların internet deneyimini daha interaktif ve özelleştirilebilir hale getiriyor.

Brave’in Sohbet Botu Leo Artık Daha Güvenli Kullanılabilecek!

Brave tarayıcısının arama motorundaki önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Google’ın veri takibi konusundaki politikalarından uzak durmayı tercih eden kullanıcıların favorisi haline gelen Brave arama motoru, yapılan güncelleme ile resim, fotoğraf ve video aramalarına yönelik yeni özelliklerle donatıldı.

Brave'in Sohbet Botu Leo Artık Daha Güvenli Kullanılabilecek!
Brave’in Sohbet Botu Leo Artık Daha Güvenli Kullanılabilecek!

Şirketin yaptığı resmi açıklamada ise şu detaylara yer verildi: “Brave Search, uzun süren geliştirme sürecinin ardından, büyük arama motorlarından bağımsız ve kullanıcı gizliliğini ön planda tutan kendi resim ve video arama desteğini sunmaya başladı. Kullanıcılar artık resim ve video arama sonuçları için Brave Search’ten ayrılmak zorunda değiller. Herhangi bir Brave Search sorgusu doğrudan Brave’in kendi dizininden sunulacak, böylece kullanıcılar gizliliklerini koruyan ve sansüre karşı dirençli tamamen bağımsız bir arama motorundan faydalanabilecekler.”

Bu güncelleme, kullanıcıların internet deneyimini daha kişiselleştirilmiş, güvenli ve özgür hale getirme yolundaki Brave tarayıcısının evrimine bir başka önemli katkı sağlıyor. Peki siz Brave tarayıcısının bu değişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmına belirtmeyi unutmayın. İyi günler dileriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir