Bosch, Avrupa’da çiplere 3 milyar ABD doları yatırım yapacağını açıkladı. 2026 yılına kadar harcanacak kaynak ise otomotiv sektörüne tahsis edilecek.

Samsung çip krizini bitirebilmek için milyar dolarlık yatırım yaptı

Bosch, çip krizi sonrasında üst düzey yatırımlar yapan şirketlerden biri olacak. Şirketin resmi açıklamasına göre, Avrupa çip pazarını geliştirmek için fabrikalara ve araştırma merkezlerine 3 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Bosch, Avrupa için 3 milyar dolaklık çip yatırımını duyurdu

Bosch Teknoloji Günü 2022 etkinliğinde çip sektöründe yeni yatırımlar da yer alıyor. Şirket, son açıklamaya göre 2026 yılına kadar 3 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bosch, Almanya’nın iki farklı şehrinde bir araştırma merkezi kurmayı planlayarak Dresden’deki fabrikasına da 3.000 metrekare ekleyecek.

Bosch, IPCEI projesi kapsamında Alman hükümetinden 3 milyar dolarlık fon alacağını açıkladı. Mevcut fabrikalarına 400 milyon dolar yatırım yapmak isteyen şirket, üretim tesislerine yeni temizlik sistemleri kurmayı planlıyor.

Bosch, alacağı fonları Almanya’ya hangi sektörde aktaracağını özellikle söylemedi ancak otomotiv pazarı için yarı iletken çiplere yatırım yapmak istiyor gibi görünüyor. Firma sunumda ağırlıklı olarak 3nm/5nm mimarisine sahip yeni nesil mikroişlemci yerine 40nm ile 200nm arası mimariden bahsetti.

2026 yılına kadar Avrupa’da yapılacak yatırımlar hakkında Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Hartung,

Avrupa, yarı iletken endüstrisinde kendi güçlü yönlerinden yararlanabilir ve yararlanmalıdır. Hedef, Avrupa endüstrisinin özel ihtiyaçları için çip üretmek olmalıdır. Bu ise sadece nano ölçeğin alt ucundaki çipler (yeni nesil mikroişlemcilerden bahsediyor) anlamına gelmiyor.

Bosch’un mikroçiplere dayalı yeni nesil sistemler gibi yeniliklere de yatırım yapacağını söyledi. Spesifik olarak, çevreyi tarayan otonom araçlardan radar sensörlerini test edecek. Şirket, bu sensörleri çok daha ucuz hale getirmek için çalışmayı planlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir