ABD’li oyun şirketi Gearbox, Borderlands oyun serisi ile adından sıkça söz ettirmişti. Geçtiğimiz günlerde Gearbox’ın satılacağı bilgisi yayılmaya başladı. Gearbox’un asıl şirketi olarak da bilinen Embracer, opsiyonları değerlendirdiğini açıklamasa da bu haber bir şekilde duyuldu. Duruma bakılırsa Embracer birtakım üçüncü taraf firmalar tarafından talep almaya başlamış. Gearbox ve Embracer tarafından henüz net bir açıklama gelmedi.

Zor durumda kalan Embracer şu anda Saints Row adlı serinin arkasında yer alan Volition adlı stüdyonun kapanmasına neden olan mühim bir yapılanma evresinden geçmekte. 2023 senesinin ilk kısımlarında Embracer, Suudi Hükümeti tarafından sponsorluğu yapılan Savvy Games Group ile 2 milyar dolarlık anlaşmanın son anda iptal edilmesi ile oyunları kaldıracağını açıklamıştı.

Embracer Group, Önceki Senelerde Crystal Dynamics’i de Bünyesine Kazandırmıştı

Geçtiğimiz birkaç senede Tomb Raider’ın geliştiricisi olarak bilinen Crystal Dynamics de Embracer Group’a katılmıştı. Bunun yanı sıra Gearbox gibi pek çok firma da Embracer bünyesine geçiş yapmıştı. 2021 senesinin Şubat ayında Gearbox’ı satın almak için hazırlanan anlaşmada firmaya 1,4 milyar dolarlık bir değer biçildi. Bu kesinlikle o dönem için azımsanamayacak bir rakamdı.

Geçtiğimiz sene yani 2022 senesinde stüdyodan çıkan oyunlar New Tales from the Borderlands ve Tiny Tina’s Wonderlands oldu. 2024 senesinde ise gerçek zamanlı strateji oyunu olarak bilinen Homeworld 3 piyasaya çıkacak. En çok beklenen filmlerden biri olan Eli Roth’un Borderlands film uyarlaması da yine 2024 senesinde çıkacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir