Geçtiğimiz yıl içerisinde Instagram tarafından ortaya çıkan yeni özellik Boomerang, kullanıcılar tarafından oldukça ilgi görmüştü. Çıktığı günden beri, kullanıcıların sıklıkla kullandığı özellik, hareketli bir şekilde çektiğiniz fotoğrafları, 3 saniye içerisinde 10 defa fotoğraflıyor. Böylece fotoğraflar hareketli olma özelliğine sahip oluyor ve bir videoya dönüşüyor. Kısa süren ve tekrar eden hareketleri içermesi anlamında GIF’e de benzetiliyor.

Boomerang videosu oluşturma

Boomerang, hem iOS hem de Android platformunda destekleniyor. Instagram tarafından geliştirilen bu uygulamayı kullanmak için, Isntagram hesabınızın olmasına gerek yok. Uygulamayı, uygulama mağazalarından indirerek kullanabiliyorsunuz. Boomerang’ı cihazınıza indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir fotoğraf çekmek istediğinizde, fotoğrafta yapmak istediğiniz hareketi hızlıca yapmanız gerekecek. Çünkü Boomeran’ın çekim süresi ortalama 1 ‘ 2 saniye sürüyor. Bu süreç içerisinde, çekim tuşuna bastığınız andan itibaren, hızlıca belirlediğiniz hareketi yapmanız gerekiyor. Yaptığınız çekimi beğenip paylaşma kararı alırsanız, Instagram’la beraber başka sosyal medya platformlarında da paylaşabiliyorsunuz. Bununla beraber, isterseniz çektiğiniz video üzerinde düzenlemeler de yapabilirsiniz.

Oluşturduğunuz videoyu o an paylaşmak istiyorsanız, paylaş butonundan istediğiniz sosyal medya platforumunu seçip paylaşabilirsiniz. Daha sonra paylaşmak isterseniz, videoyu kaydedip, sonrasında galeriden videoya ulaşabilirsiniz. Uygulama, çekilen videoları cihazınıza otomatik olarak kaydeder. Tamamen ücretsiz olarak kullanılan Boomerang uygulamasında, henüz sesli video çekimi yapılamıyor. Fakat Instagram’ın ilerleyen zamanlarda Boomerang’a sesli video özelliğini de eklemesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir