Fortnite oynamayı seviyorsanız ve tek monitörde bölünmüş ekranda Fortnite oynamak istiyorsanız haberimiz tam size göre!

2017’de piyasaya sürülen Fortnite, kısa sürede popülerlik kazandı. Oyundaki her bir detay ve yeni sezonlarla getirilen güncellemeler Fortnite oyununun daha da popüler olmasını ve gündemde kalmasını sağladı. Oyunda çoğu kişi bilmese de tek monitörde bölünmüş ekranda oynamak mümkün. Özellikle yanınızda arkadaşınız varsa oyunda ilerlemek ve oyunda başarılı olmak çok daha kolay.

Bölünmüş Ekranda Fortnite Nasıl Oynanır?

Fortnite için bölünmüş ekranda oyun oynanması mümkün olsa da bu tüm modları kapsamamaktadır. Bu nedenle eğer iki oyun kumandanız varsa ve Xbox ya da PlayStation konsollarından birisine sahipseniz aşağıdaki adımları takip ederek oyunu tek monitörde bölünmüş ekranda oynayabilirsiniz. Ayrıca iki oyuncunun da kendi hesabıyla oturum açması gerekmektedir.

Xbox ve PlayStation'da Fortnite'ta Bölünmüş Ekran Nasıl Oynanır?
Xbox ve PlayStation’da Fortnite’ta Bölünmüş Ekran Nasıl Oynanır?

İşlemleri yapmak için aşağıdaki adımları takip edin.

  • Fortnite oyununu açın ve ana menüye giriş yapın.
  • Bağlantı sağlandıktan sonra ikinci oyunu hesabı için diğer oyuncuya davet gönderilmelidir.
  • Davet sonrasında giriş yapan ikinci oyuncu, Fortnite lobisinde yer almaya başlayacaktır.

Sadece basit bir davet gönderimi ile oyuna dahil olabilecek ikini kullanıcı, aynı cihaz üzerinden giriş yaptığından dolayı oyun bölünmüş ekranda açılacaktır. Oyun, Xbox ve PlayStation versiyonlarında desteklendiğinden dolayı PC, Nintendo Switch gibi platformlarda desteklenmemektedir. Oyuncuların bu tür platformlarda oyunu bölünmüş ekranda oynaması söz konusu değildir. Bölünmüş ekranda oyunun oynanması için büyük bir ekrana ihtiyacınız olacaktır. Aksi halde oyun küçük ekranda işleri zorlaştıracaktır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir