Türkiye dijital medyada çok önemli bir adım attı. Ülkenin önde gelen ücretli abonelik tabanlı yayın hizmeti BluTV, Warner Bros. Discovery tarafından satın alındı. Bu satın alma  anlaşması Türkiye’deki dijital eğlence sektöründe büyük değişimlerin olduğu bir periyota işaret ediyor.

Warner Bros. Discovery daha önce BluTV’nin %35 hissesini satın almıştı

Behzat Ç., Doğu, Prens ve Yeşilçam filmlerinin de olduğu yerel yapımların yanı sıra yabancı film ve dizilerden oluşan zengin koleksiyonuyla bilinen platform artık  Warner Bros. Discovery’nin mülkü oldu. 

Holding 2021 yılında BluTV’nin %35 hissesini satın almıştı. Bu süreçte birçok HBO dizisi ve Discovery+ içeriği platformda yer alıyordu. Ancak en son yapılan anlaşma ile mülkiyetin tamamen devredilmesini kesinleşti.

Bu anlaşma Türk medya sektörünü nasıl etkileyeceği ise belirsiz

Bu anlaşma, Türk medya sektörü için yeni fırsatları getirirken belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Küresel medya devlerinin yerel platformlarla birleşmesi, içerik çeşitliliğinin önünü açıyorken bu sırada platformun yerelliğinin korunmasında zorluklar çıkarıyor. BluTV’nin bu entegrasyon sürecinde  izleyicileriyle etkileşime devam ederken nasıl yol izleyeceği, hem sektörün adımlarını inceleyenler hem de eğlence meraklıları tarafından yakından takip edilecek.

Platform 2015 yılında, Aydın Doğan’ın en büyük torunu Aydın Doğan Yalçındağ kurdu. Türkiye’de bir Türk tarafından kurulan ilk yayın platformuydu. Yalçındağ, ABD’nin Blu TV’ye yatırım yapmasıyla 9 Ocak 2023’te CEO’luk görevinden ayrıldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir