Blog yazmak için en iyi üretkenlik araçlarını mı arıyorsunuz? İşte ihtiyacınız olan araçlar.

Bloglama dünyasında, her zaman üretken olmak esastır. Yazarlarınıza konu atamaktan SEO’nuzu izlemeye kadar her şeyi manuel olarak yönettiğinizde işler karışabilir. Sorumluluklarınızı yerine getirmekte zorlanıyorsanız, birçok çevrimiçi araç yardımcı olabilir.

Ekibinizin çalışma saatlerini yönetmenize, işletmeniz için finansal hedefler belirlemenize, şifrelerinizi daha iyi yönetmenize, alanınızla ilgili haberleri takip etmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olacak kapsamlı bir araç listesi hazırladık.

1. Toggl Track

Tam zamanlı bir blog yazarıysanız, SEO uzmanları, yazarlar, grafik tasarımcılar ve web tasarımcılarından oluşan bir ekibiniz olabilir. Bir ekip büyüdüğünde, her birinin gün, hafta veya ay boyunca ne yaptığını sorarak herkesi sorumlu tutmak zorlaşır. Toggl Track, ekibinizin zamanını izlemek için mükemmel bir araçtır. Ekip üyeleriniz, iş günlerinde tamamladıkları tüm aktiviteleri ve her aktivitenin aldığı süreyi not edebilir. Bu raporu hızlı bir şekilde faturaya dönüştürebilir ve hafta sonunda veya bir sonraki maaş gününden önce size gönderebilirler. O zaman ofiste zamanlarını nasıl geçirdiklerine bakabilirsiniz. Her bir aktiviteye ayrılan süre ile bakarsanız, her birinin ne kadar verimli olduğunu hızlıca belirleyebilirsiniz. Bunu yaparak, işkolikleri ve tembelleri ayırt edebilirsiniz. Bununla, tamamlamak için daha az zaman alan ekip üyelerine belirli iş türlerini kolayca atayabilirsiniz. Ayrıca ekibinizin düzenli kalmasına ve işlerini ne kadar verimli yaptıklarını takip etmesine yardımcı olur. Sorumlu tutulma korkusu kesinlikle ekibinizi daha üretken hale getirecektir. Herhangi bir zaman izleme aracı kullanmıyorsanız Toggl Track’i deneyin.

2. LastPass

Bir blog yazarı için en zorlu görevlerden biri, anahtar kelime araştırma araçları, barındırma hesapları, analiz araçları, sosyal platformlar, geri bağlantı panelleri vb. dahil olmak üzere her gün kullandıkları çeşitli araçlar için oturum açma bilgilerini hatırlamaktır. İşte burada LastPass devreye giriyor. En iyi şifre yöneticilerinden biri, tüm şifrelerinizi kaydeder ve oturum açma kimlik bilgilerinizi bilgisayar korsanlarının sızmasına karşı korur. Dark web izleme özelliğini kullanarak, kişisel bilgileriniz risk altında olduğunda önceden uyarılırsınız. Parolayı yalnızca bir kez kaydetmeniz gerekir; LastPass onu yüzyıllarca saklayacaktır. Ek olarak, yeni bir blog hizmetine kaydolurken güçlü şifre oluşturucusunu kullanabilirsiniz. Ayrıca, oturum açma kimlik bilgilerini paylaşmanız gerektiğinde, yeni işe aldığınız yöneticinizle verileri güvenli ve zahmetsizce paylaşmanızı kolaylaştırır. LastPass’in ücretsiz planı, verileri yalnızca bir cihaza kaydedebilir, ancak premium planına ayda 3 dolardan abone olduğunuzda birden fazla cihazdan erişebilirsiniz.

3. Asana

Asana, dünya çapındaki ekiplerin düzenli kalmasına ve iş akışlarını iyileştirmesine yardımcı olan web tabanlı bir yönetim sistemidir. Blog yazarlarının, ekiplerinin nasıl performans gösterdiğini takip etmelerine ve tüm iş akışlarını aynı yerde yönetmelerine olanak tanır. Yazarlarınızın blogunuz için editörlerinizin hızla onaylayabileceği konular önerebileceği basit bir pano arayüzü kurmanıza olanak tanır. Ardından, bu konuyu bitirmelerinin ne kadar sürdüğünü ve ne zaman yayına girdiğini takip edebilirsiniz. Basit bir pano arayüzü aracılığıyla, SEO ekibinizin yeni konuları ne kadar verimli bir şekilde oluşturduğunu, editörlerinizin satış konuşmalarını ne kadar hızlı onayladığını ve düzenlediğini ve hangi yazarlarınızın tembelleştiğini veya görevleri tamamlamasının beklenenden daha uzun sürdüğünü izleyebilirsiniz. Asana ile iş akışınızın bu kadar az çabayla ne kadar düzgün olabileceğine şaşıracaksınız.

4. Lifetick

Yeni bir blog projesi, bazı hedefler ve planlarla başlar. Belirli sayıda makale yüklemek, belirli sayıda geri bağlantı kazanmak veya blogunuzda belirli bir finansal hedefe ulaşmak için bir hedef belirleyebilirsiniz. Lifetick gibi bir araç, her şeyi kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir. Lifetick’in sezgisel arayüzünü kullanarak belirli bir hedef tanımlayabilir ve düzenli kalabilirsiniz. Ana hedefinize ulaşırken alt görevleri yerine getirirken yolculuğunuzu belgeleyebilir, hangi alanların iyileştirilmesi gerektiğini takip edebilir ve verilen sürenin sonunda sizin ve ekibinizin ne kadar başarılı olduğunu gösteren ayrıntılı bir rapor alabilirsiniz. Yazılım, kendi hedeflerinizi belirlemenize izin vermenin yanı sıra, hedefleri tüm ekibinizle paylaşmanıza olanak tanır. Tüm planı önceden yapmak ve ekip üyelerine farklı roller atamak mümkündür. Asana’da da aynısını yapabilirsiniz, ancak Lifetick, hedefler belirlemeyi ve bunlara ulaşmayı çok daha kolay hale getirir.

5. Google Alerts

Google Alerts, hedef kitleniz için yeni içerik fikirlerini filtrelemek için yararlı bir araç olabilir. Bu, bir şey için uyarı ayarlamanıza izin veren, Google’ın sunduğu basit bir araçtır. Alerts, piyasaya çıkan yeni bir gadget, herhangi bir işletim sisteminin yeni bir sürümü veya her zaman manşetlere çıkan tanınmış bir futbolcu hakkında olabilir. Sadece bir anahtar kelime girin ve o konuyla ilgili haberler çıktığında haberdar olmak istediğiniz bir e-posta adresi ekleyin. Her saniyenin önemli olduğu haber tabanlı web siteleri işleten blogcular için kullanışlı bir filtredir.

6. Slack

Birçok dahili iletişim aracı vardır ve herkesin kendi tercihleri ​​vardır, ancak Slack, küçük işletmeler için en iyi işyeri mesajlaşma seçeneklerinden biridir. Her web sitesinin kategorileri için kanallar oluşturmak için kullanabilir ve editörlerinizin, yazarlarınızın geri bildirimlerini paylaşmaları için ayrı sohbet grupları oluşturmasına izin verebilirsiniz. İş arkadaşlarınızın tümü tek bir Slack aramasında. Ayrıca, yalnızca bir katılma talebi, yeni işe alınanlarınızın yerleşmesine yardımcı olabilir.

Slack’in Asana, Outlook, Twitter vb. araçlarla yeni entegrasyonları, Slack’in iş yerinden ayrılmadan her şeyi yönetmeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Üretkenliği sürdürmek için bir uygulamadan diğerine geçme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir