Awkay Technologies tarafından geliştirilen blok zinciri tabanlı bilgisayar oyunu The Unfettered, ilk yatırım turunu tamamladı.

19 yatırımcı, Vendetta Capital ve Icetea Labs tarafından yönetilen bir yatırım turuna 2,5 milyon dolar yatırım yaptı. Blockchain tabanlı RPG The Unfetted, oynaması ücretsiz, NFT ve Metaverse öğeleriyle tanınır.

Türk oyun öncüleri Anıl Evci ve Haris Sevinç tarafından kurulan Awkay Technologies, küresel yatırımcıların ilk projeleri The Unbundered’da yer aldığı yatırım turunda 2,5 milyon dolarlık yatırım aldı. Oyuncuların ücretsiz olarak buluşabileceği Unfettered, oyun dünyasında blockchain tabanlı bir yapıya sahip olmasıyla oyun dünyasının ilkleri arasında yer alıyor.

The Unfit, NFT ve Metaverse evrenlerinin bazı bölümleriyle Awkay Technologies tarafından geliştirilmiştir. Dünyanın ilk blockchain tabanlı oyunlarından biri olan The Unfettered, token altyapısı sayesinde güvenli bir oyun içi ekonomik alan yaratıyor.

Dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden biri, 2,5 milyon dolarlık yatırımla 80’in üzerinde başarılı oyun, NFT, kripto para ve blockchain yatırımlarını yöneten Vendetta Capital ve oyun token projelerini yöneten Icetea Labs tur yatırımına öncülük etti. Sınırsız. Başarılı yatırım turuna dünyanın önde gelen risk sermayesi, kripto ve oyun fonlarından yatırımcılar katıldı.

Yatırım turunun tamamlanmasının ardından, The Unfetured’ı geliştirmek için kullanılacak 2,5 milyon dolar yatırım yapıldı.

Yatırım turuna Animoca Brands, Morningstar Ventures, Bridge Mutual, Momentum6, FomoCraft, GAINS Associates, ZBS Capital, L.A.B.S. Group’tan Yuen Wong, Illuvium CEO’su Kieran, Good Games Labs, BreederDAO, PolkaCity, RBL Labs, Paribu Ventures, Cryowar,  Parachain Ventures, Gate.io Labs Ex-Sony PlayStation’dan Sam Ong ve Tehmoonwalker katıldı.

Yatırım turuyla ilgili açıklama yapan Awkay Technologies Kurucu Ortağı Anıl Evci şunları söyledi;

“Awkay Technologies olarak güçlü bir geliştirme ekibiyle The Unfettered için çalışıyoruz. Blockchain teknolojisinin tüm dünyadaki ekonomik, ticari, sosyal etkileri değiştireceği gibi oyun dünyasını da değiştireceğine ve geliştireceğine inanıyoruz. Bu bağlamda The Unfettered’ın bu topraklardan çıkan ilk blockchain tabanlı büyük oyun projesi olmasını önemsiyoruz. Vendetta Capital ve Icetea Labs’in liderlik ettiği bu yatırım turunda toplanan fonu oyunun geliştirme sürecinde kullanacağız. Gerçekleşen yatırım The Unfettered’ın geliştirmesini hızlandıracak ve hedeflediğimiz tarihte oyuncularla buluşmamızı sağlayacak. Bizi oyun üreticisi olmamızdan önce bir oyuncu olarak esas heyecanlandıran nokta da bu. Projeye inanan ve bu süreçte yanımızda olup işimize ortak olan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz.”

Dünya The Unfettered’ı destekledi

Blockchain teknolojisine sahip oyunlara yönelik açıklamalarda bulunan Awkay Technologies Kurucu Ortağı Haris Sevinç ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Oyuncular için artık sadece oyun oynamak yeterli değil. Artık sürdürülebilir ekonomiler yaratmak oyun dünyası için çok önemli bir etmen. The Unfettered tabanında yatan blockchain teknolojisinden ötürü bu eşiği yolun başında aşmış bir proje olarak oyuncularla buluşacak. Bugün duyurduğumuz yatırım haberiyse buluşma süremize olabilecek en kısa zamanda ulaşmamızı sağlıyor. The Unfettered kendi Token sistemi ve ekonomisiyle çok farklı bir RPG deneyimi sunuyor. Gelecekte birçok benzer örneğini göreceğimiz bu evrende ilk oyunlardan biri olduğumuz için mutluyuz. Dünyanın önde gelen yatırımcılarının bugün The Unfettered’a yaptığı yatırım ise sektörün gelişimine yönelik en somut gösterge. Ortağım Anıl’ın söylediği gibi bize, ekibimize ve projemize inanan tüm yatırımcılara teşekkür ederiz. Çok yakında oyuncularla buluşmak üzere çalışmalarımıza bu yatırımla daha iyi odaklanabileceğiz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir