Blizzard bazı oyunlarının Steam’de sunulacağını açıkladı. Açıklamaya göre Steam’e gelecek ilk oyun Overwatch 2 olacak. Bu sayede ‘battle.net’ tarafı için daha kapsamlı bir alternatif sunulacak.

Blizzard bazı oyunlarının Steam'de sunulacağını açıkladı

Artık en sevilen Blizzard oyunlarından bir kısmı Steam’de yerini alacak. Blizzard yaptığı açıklamada bazı oyunlarını Steam’in PC mağazasında sunmayı planladığını açıkladı. Blizzard, “Battle.net’e sürekli yatırım yapmaya ve desteklemeye kararlı olsak da, her yerdeki oyuncuların oyunlarımızı bulmasını ve keyfini çıkarmasını kolaylaştırmak için engelleri yıkmak istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Blizzard oyunları Steam’de yerini almaya başlıyor

Steam’e gelecek ilk Blizzard oyunu olan Overwatch 2, 10 Ağustosta satışa sunulacak. Oyuncuların uzun süredir beklediği PvE hikaye görevlerini tanıtan Overwatch 2 Invasion etkinliğinin tarihi yaklaşırken, oyun tam zamanında oyuncular için Steam’e açılıyor. Diğer yandan kullanıcıların Steam üzerinden oynamaları için Overwatch 2’yi Battle.net hesaplarına bağlamaları gerekiyor. Fakat kullanıcılar oyun sırasında Steam’in arkadaş listesi ve başarımlar gibi özelliklerini kullanabiliyor olacak.

Blizzard, birden fazla oyunun Steam’de yer alacağını açıklamıştı. Ancak Overwatch 2’den başka hangi oyunların Steam’e geleceği bilgisini paylaşmadı. Açıklamasına göre Blizzard diğer oyunları “zamanı geldiğinde” açıklayacak. Blizzard’ın Overwatch 2’yi oynayan kullanıcı sayısının azalması nedeniyle oyunu Steam’e açtığı düşünülüyor. Overwatch 2’nin yeni bir platfromda yer alması oyuncu kitlesinin artmasına yardımcı olabilir.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir