Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in yaratıcıdır. Bu gizemli ismin kim olduğu ya da kimler olduğu hakkında soru işaretleri nihayet cevap buluyor. 

İlk olarak 2008 yılında geleceğin para birimi iddiaları ile adından söz ettiren Bitcoin, geçtiğimiz 13 boyunca bu tanımı oldukça hakeden bir isim oldu. Öyle ki geçtiğimiz bir hafta içerisinde kendini rekorunu da kırmayı başardı. Fakat bu kripto paraların biriminin mucidi ile ilgili olarak gerçekler halen gizemini korumaya devam ediyor. Ancak ABD’nin Florida eyaletinde görülecek bir davanın sonucunda bu sır perdesini aralayabileceği iddia ediliyor.

Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu belli olabilir

Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından üretiminin yapıldığı biliniyor. Fakat bu ismin kim ya da kimler olduğu ile ilgili olarak belirsizlik de halen devam ediyor. Satoshi Nakamoto, kimine göre bir grubun ismi, kimine göre yalnızca oluşumun takma adı, kimine göre ise kimliğini gizleyen bir kişidir. Ancak kim olduğuna dair kesin bir bilgi maalesef bulunmuyor. ABD’nin Florida eyaletindeki bir dava, David Kleiman adında vefat etmiş olan bir adamın ailesi tarafından açıldı. Kleiman’ın eski iş ortağı Craig Wright‘la ortak varlıklarını kontrol eden aile ise usulsüz olmaları sebebiyle davacı oldu. Bu kontrol sırasında ise Bitcoin dünyasını ilgilendiren ilginç bir kanıt ortaya çıkarıldı. Elde edilen bilgilere göre davadaki mal varlıklarının pek çoğu Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi’ye ait.

David Kleiman ve Craig Wright Bitcoin’in yaratıcı olabilir

42 1

Bitcoin’in yaratıcıları ile ilgili olarak spekülasyonlar artarak devam ediyor. Davacı aileye göre David Kleiman ve Craig Wright beraber Satoshi Nakamoto takma adını kullnarak Bitcoin’i geliştirdi. Aile, Nakatomo’ya ait para cüzdanındaki payların kontrolü için mahkemeye başvurdu. David Kleiman’ın ailesi son derece emin bir şekilde 2016’dan beri iddialarında karalı bir şekilde devam ediyor. Aile, Wright ile Kleiman’ın kripto para biriminin ilk gününden bu yana beraber çalıştıklarını kanıtlayan deliller sunmak adına çalışmalara devam ediyor. Kleiman aile avukatı Vel Freedman, Wall Street Journal‘a verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı; “Kanıtların bir milyonun üzerinde Bitcoin oluşturmak ve çıkarmak için bir ortaklık olduğunu ispatlayacağına inanıyoruz.”

Duruşma gözlemcisi avukat Tibor Nagy, ortaklardan birinin vefat etmesi sonucu diğerinin tüm varlığı üzerine alma çabası olarak davayı özetledi. Craig Wright’ın avukatı Andrés Rivero‘da ilginç açıklamalarda bulundu; “Bay Wright’ın Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu ve Bay Kleiman’ı asla dahil etmediğini gösterecek kanıtlara sahibiz. Mahkemenin bir ortaklık içinde olduklarını gösterecek hiçbir şey bulmayacağına inanıyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir