Bitcoin’in son günler içerisinde sert bir şekilde düşüşe geçmesinin ardından madenciler zor zamanlar geçirmeye başladı. Bazı madenciler fiş çekmeye kadar giderken, bazıları ise Bitcoin satışına başladı. 

Bitcoin’in son dönemler içerisinde hızla düşüşe geçmesi yatırımcıların endişelenmesine sebep oldu. Konuyla ilgili yapılan pek çok analiz ve grafiğin boşa çıkmasının ardından Bitcoin, ‘düşme’ denilen seviyenin de altına düşmüş ve hatta altcoinlerin de peşinden gitmiştir. 

Son yıllara bakıldığında hızla yükselişe geçen kripto madenciliği de bu düşüşten payını alanlar arasında yer alıyor. Sürekli olarak artış gösteren elektrik ve donanım maliyetlerine ek olarak aynı zamanda bu sert düşüşün ardından madenciler, makinelerini kapatma kararı alabilir. 

Büyük madencilik şirketleri de makinelerini kapatabilir

Ekran kartı ile yapılan ve günümüzde de eski usul madencilik sistemi olarak bilinen bu madencilik sistemi özellikle de yüksek elektrik tüketimi ve ekran kartı fiyatları sebebiyle madencilere yük olmaya başladı. Bu tarz bir madencilik sistemlerini tercih eden madencilerin bazıları elde etmiş oldukları gelirlerin yüksek miktarda düşmesi ile makinelerin fişini çekme ve hatta bazılarını da satın alma karar alırken, modern madencilik sistemleri ise zor da olsa bu düşüş karşısında dik kalmaya çalışıyor. 

Canaan ve Bitmain gibi madencilik donanımı üreten firmaların cihazların fiş çekme seviyesi düşerken klasik donanımlarda ise fiş çeken kullanıcı sayısı da her geçen gün artıyor. Fakat Bitcoin ve altcoinlerin bu düşüşü devam ederse tüm madenciler çok zor bir süreç içerisine girebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir