ABD’nin bankacılık krizi devam ederken özellikle Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasında fiyatlar yükselmeye devam ediyor.

ABD’nin önde gelen bankalarından Silicon Valley Bank (SVB) ile kripto para şirketlerine hizmet sağlayan diğer bir banka olan Signature Bank’ın iflası üzerine ABD finans sektörü kendisini krizin içinde buldu. Hafta başı seans öncesi saatlerde yükselen volatilite sebebiyle bazı banka hisselerinin alım satımı durduruldu. Pek çok  bankanın hissesi, borsalar tarafından alım satım durdurulmadan önce düşüşünü devam ettirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD bankacılık sistemine ‘güven’ inşa etmek üzere harekete geçti.. Banka krizi göz önüne alınarak daha sert banka düzenlemelerinin sözünü verdi.

Bitcoin piyasası yeniden düşüşe geçti
Bitcoin piyasası yeni rekorlara yürüyor

Yükselişin seyri ne durumda?

Bundan bir hafta öncesinde, zirvede yerini koruyan kripto para Bitcoin, 20 bin seviyelerinin altına inmişti. Bu hafta ise teknoloji odaklı Silicon Valley Bank’ın çöküşü ABD bankacılık sisteminde büyük etki yarattı. Halkın bankacılık sistemine azalan güveni dijital varlık piyasasını hareketlendirdi.

Bitcoin’in 24 bin dolarlık yeni rekoru

Risk varlıklarındaki bu ciddi yükseliş, ABD’li düzenleyicilerin pazar gecesinde Silicon Valley Bank bütün mevduat sahiplerinin desteklenmesi ve beraberinde diğer bankalar içinde ek fon sağlama planlarının açıklamasının arkasından geldi. Fed’in mart ayında faiz artırmama olasılığı güçlendi ve Bitcoin, 24 bin doları da aşarak rekora yürüdü. Diğer bir yandan ise, sıralı istihdam verileri ve ABD’li yetkililerin ülkenin finans ve bankacılık sistemi için kurtarma planı  kripto meraklılarının bu değişken pazardaki güvenini tazelemiş oldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunuyum, İmza bünyesinde dijital çırak olarak görev alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir