Bitcoin 3 Şubat Cuma gününe düşüşle başladı. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bu sabahın erken saatlerinde 23.400 dolar seviyesinden, 1 saatte 1100 dolar düşerek 22.300 dolara düştü. 

Bitcoin’in piyasa değerinden de bu süreçte 22 milyar dolar silindi.

Kripto bankası Silvergate’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulması gereken raporu teslim etmemesi ve bu durumun ertelenmesini talep etmesiyle başlayan süreç dün akşam saatlerinde çok daha karmaşık bir hale büründü.

Bitcoin piyasası yeniden düşüşe geçti

Bitcoin Neden Düşüyor?

Elinde en fazla Bitcoin tutan şirketlerden biri olarak bilinen MicroStrategy bu konuya ilişkin Silvergate’de hiçbir varlığının bulunmadığını belirtti. Silvergate’den 205 milyon dolara kredi aldığı bilgisini veren şirket, Silvergate’in iflas etmesi halinde kredi şartlarının değişmeyeceğini belirtti.

Silvergate’nin yaşadığı belirsizlikler beraberinde Bitcoin’de kısa süre içerisinde sert düşüşler meydana getirdi. En büyük kripto para birimi yaklaşık 1 saat gibi kısa bir zamanda 23.400’den 22.300 dolara düştü. Bu süre zarfında Bitcoin’in piyasa değerinden 22 milyar dolar silindi. 

Uzmanlar Uyarmıştı

Uzmanlar bir süredir iki ay üst üste yükseliş gösteren Bitcoin’in bu yükselişinin ardından düşüş yaşayacağına yönelik uyarılarda bulunuyorlardı. Yıla 16.500 dolarla başlayan Bitcoin, tahmin edilen düşüş fiyatlarına göre halen %35 daha yukarıda gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir