Santiement verilerinden elde edilen bilgilere göre borsalardaki Bitcoin arzı her geçen gün azaltmaya devam ediyor. Bitcoin’in (BTC) dolaşımındaki arzının sadece yüzde 10,87’si borsalarda işlem görüyor.

Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment verilerinden elde edilen bilgilere göre yatırımcılar Bitcoinlerini (BTC) toplu olarak kripto para borsalarından çekmeye başladı. Öyle ki borsalardaki Bitcoin’in (BTC) dolaşımındaki arzın sadece yüzde 10,87’si işlem görüyor.

Borsalardaki Bitcoin arzı her geçen gün azalıyor

4 7

Hatırlamak gerekirse 2022’nin ilk aylarında kripto para dünyası için pek parlak geçmedi. Fakat geçtiğimiz son iki ay içerisinde yeniden yükselişe geçmeye başlayan Bitcoin (BTC) sinyalleri, altcoin’leri de etkilemiş ve kripto para piyasasının bir kez daha 2 trilyon dolar çıkarmıştı. Diğer bir açıdan ise geçtiğimiz günler içerisinde düzeltme yaşayan Bitcoin yeniden 42.000 dolara kadar düştü. Buna ek olarak ise Santiment analistleri ise bu büyük para çekme işlemlerinin şu an için herhangi bir büyük satışın önüne geçecek gibi gözüküyor. 

iOS 15.3.1 çıktı

Son olarak ise Santiment, bu oynak durumunda yalnızca Bitcoin’i değil, diğer hisse senedi piyasalarını da etkileyeceğini ve bu konu ile ilgili olarak ani yükselişlerin devam etmesi durumunda artış gösteren bu durumunda devam edeceği de dile getirildi. Öyle ki şirket, Bitcoin’in Cuma günü 43.863 dolardan 41.928 dolara düşmesinin sebebinin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek için görüşmelerinden kaynaklanıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir