Kripto paraların düşüşü günden güne devam ediyor.

Bu satış dalgası Çin’in Evergrande Group ile ilgili endişelerin ortaya çıkması üzerine başladı. Şirketin borç sorunu ile başlayan düşüş sıkıntısının tüm piyasaya yayılması adeta bir salgın etkisi yarattı.

Bitcoin bugün Asya işlemlerinde yüzde 7.6 oranında bir düşüşle 40,237 doları gördü. Bu değerin Ağustos ayından bu yana görülen en düşük seviye olduğunu belirtmek gerek. Kayıp ardından bir miktar yükselme olsa da, yatırımcılar zarar etmekten kurtulamadı. Bitcoin’deki düşüş diğer kripto para birimlerini de etkiledi. Ethereum da 3,000 doların altına çekilirken, Cardano’da ise yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı.

Bu kayıplar haliyle genel piyasalardaki endişeleri yansıtıyor. Yatırımcılar da Evergrande borç krizi ve bu haftaki Federal Reserve toplantısından gelecek riskleri değerlendirmeye başlamış bulunmakta. Tüm bunlara ek olarak S&P 500 bir gecede yüzde 1.7 düştü. Bu Mayıs ayından bu yana en kötü oturumdu.

pNetwork’ten 12 milyon dolarlık Bitcoin çalındı

İngiltere merkezli varlık broker şirketi GlobalBlock’in satış traderi Jonas Luethy bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“Bazılarına göre bu ani dip dalışı Çin’de devam eden Evergrande sorunu ile ilgili. Bu sorun artık geleneksel piyasalarda kargaşaya yol açtı.” Analistler haftanın geri kalanında da inişli çıkışlı işlemler bekliyor. Potansiyel olarak 41,000 dolar gibi bir dip seviyesine çekilme olabilir.”

Bitcoin’in geleneksel piyasalar ile korelasyonu

Her ne kadar Bitcoin her zaman finansal piyasalarla tandem içinde olmasa bile 30 günlük bazda Nasdaq 100’deki vadeli işlemlerle korelasyonu, geçtiğimiz senenin Şubat ayından bu yana sürekli pozitif. Aslında geleneksel piyasalar ile az korelasyonu, Bitcoin’in tercih edilmesinin başlıca sebebi portföy çeşitlendirilmesi için iyi bir tercih olarak görünüyordu. Önümüzdeki günlerde kripto para borsasında neler yaşanacağını birlikte göreceğiz. Uzmanların bu konudaki analistlerini sizlerle paylaşmaya da devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir