Dünya genelinde en büyük ve en eski kripto para birimi olan Bitcoin, 30.000 doların üzerine çıktı. Bir ay öncesine kadar 28.500 dolar seviyesinde tutunmaya çalışan BTC, ani bir yükselişle 30.000 dolar psikolojik direncini aşmayı başardı. Bu seviyede işlem görmesi, Haziran 2022’den bu yana ilk kez gerçekleşti.

Mart ayında bazı kripto dostu şirketler iflas ettiği için güven kaybı yaşayan kripto yatırımcıları şimdi yeniden piyasaya dönüyorlar ve bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor. Diğer kripto para birimleri de genel piyasa değer artışından etkileniyor. Yükselişte etkili olan bir diğer faktör ise traderlerin yaklaşan TÜFE verisine ilişkin beklentisi. Fed’in faiz artırımını durdurabileceği beklentisi, Bitcoin gibi varlıkların değer kazanmasına yol açabilir.

Ethereum fiyatı da yükseliyor ve bu yükselişin nedeni, yaklaşan “Shanghai” güncellemesi. Bu güncelleme, uzun bir süredir kilitli olan Ethereum’ların serbest kalmasını sağlayacak. 2022 yılında büyük çöküş yaşayan ve yatırımcılarını oldukça üzen hareketler yapsada 2023 yılının ilk çeyreğini yükselişle kapatacağı görülüyor. Kripto para uzmanları ve yatırımcıları bu yükselişin devam etmesini bekliyor.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir