Kripto para dünyasının en üstünde bulunan Bitcoin, 50 bin doları geride bıraktı. Haftanın ilk gününden 49 bin dolara yaklaşan bitcoin gün içinde 50 bin dolar sınırını aşarak son zamanların en yüksek seviyesini gördü. İbre tekrardan yeşile döndü.

Kripto para birimi Bitcoin fiyatı, Spot Bitcoin borsa yatırımı fonlarına ilginin devam etmesiyle Aralık 2021 yılından bu yana ilk defa 50 bin doların üzerinde işlem görmektedir. Coinmarketcap analiz şirketinin verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte % 2,3 artarak 1 trilyon 850 milyar doları aştı.

Bitcoin, Aralık 2021’den beri en yüksek değerine ulaştı

Bitcoin, Aralık 2021’den beri en yüksek değerine ulaştı
Bitcoin, Aralık 2021’den beri en yüksek değerine ulaştı

Büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici para politikasına yöneliceğine ilişkin beklentiler de Bitcoin artışını desteklemektedir.50 Bin 195 dolardan işlem gören ve Aralık 2021’den bu yana en yüksek değerine ulaşan bitcoin, haftalık kazancı % 17,4’ü aştı. Ekim 2023’ten bu yana %80’den fazla değer kazandı.

Analistler, nisan da gerçekleşecek olan ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma süreci nedeniyle kripto para fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor. Çin’de gevşeyen para politikası da Bitcoin fiyatındaki yükselişin bir başka nedeni olarak gösteriliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir