Bitcoin, her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Popüler kripto para birimi, 68 bin dolar seviyesini geride bırakarak tarihin en yüksek rakamına ulaştı. 

Dünyanın popüler kripto para birini bitcoin, yükselmeye devam ediyor. Kripto para piyasasının adeta öncüsü olarak görülen Bitcoin, dikkat çekici bir seviyeye çıktı. Kendi tarihindeki en yüksek rakama ulaşın kripto para, 68 bin dolar bandını geride bırakmayı başardı. Özellikle de Ekim ayından bu yana ciddi bir yükseliş ile seyreden Bitcoin, bu artışla beraber yatırımcılarını memnun etmeyi başardı. Söz konusu bu kripto paranın bundan önce en yüksek çıktığı değer ise 66 bin dolardı.

Bitcoin 68 bin dolar sınırını da geride bıraktı

6 6

2008 yılında adından söz ettirmeye başlayan ve o dönemden bu yana piyanın fenomen ismi haline gelen Bitcoin, kendi rekorunu kırdı. Ulaşabildiği en yüksek değeri gören kripto para birimi, esas hedefi olan merkezi otorite konusunu en az indirerek yeni alternatif fikirler sunma işini devam ettirecek gibi gözüküyor. Güne yüzde 3.17‘lik yükselişle başlayan Bitcoin, toplam değerini de 68 bin dolar seviyesinin de üzerine çıkardı. Aynı zamanda kripto para birimi, TL olarak da 660 bin liraya ulaştı. Şu an itibariyle 67 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen bu para birimi, rekorunu daha da artırıp artırmayacağı konusunda merak uyandırıyor. 

Son bir ay içerisinde toplamda yüzde 22’lk bir artış gösteren Bitcoin, kripto para piyasasını da harekete geçirmeyi başarıyor. Tıpkı Ethereum gibi son dönemler içerisinde oldukça hareketli günler içerisinde bulunan kripto para, piyasaya olan ilgiyi daha da artırıyor. Kripto para piyasası son çıktığı rakamla beraber, 2 trilyon 937 milyar dolara kadar çıktı. Aynı zamanda en son geride kalan günler içerisinde piyasadaki önemli coinlerin yüzde 82’si artışa geçmiş durumdadır. 

7

Geçtiğimiz hafta içerisinde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından da onay alan Bitcoin’in yükselişe geçmesinin arkasında bu durumunda etkisi olabilir. Öyle ki gelen bilgilere göre yatırımcıların yıl sonun kadar artan enflasyon endişeleri de piyasanın hareketlenmesine sebep oluyor. Bunun yanı sıra vadeli borsa yatırım fonunu da New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme açan kripto para birimi, bu hamlenin de karşılığını alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir