Bitcoin’de yüzde 6 oranında yaşanan düşüş sonrası sabah saatleri itibariyle yeniden yükseliş görülmeye başlandı.

Ukrayna Rusya arasında yaşanan gelişmeler ekonomik alanda pek çok olumsuzluğa yol açtı. Bitcoin fiyatlarında yaşanan düşüşte bu siyasi gelişmeler etkili olurken dün yüzde 6 kayıp yaşandı. Bugün ise Bitcoin yeniden toparlanma sürecine geçiş yapacağını gösterdi. Son 24 saatlik süreç içerisindeki yükseliş, Bitcoin yatırımcılarını sevindirdi. Konu ile ilgili pek çok analist ve uzman tarafından yapılan değerlendirmelerde yeniden bir toparlanma sinyallerinin alındığı belirtildi.

Ekonomik kriz etkiledi

Bitcoin fiyatlarında son dönemlerde düşüş trendinin olmasında etkili konulardan bir tanesi de ekonomik kriz oldu. Özellikle çip fiyatlarında yaşanan yükseliş ve çip stok sorunları madencilik olaylarında olumsuz bir etki yarattı. Madencilik gibi pek çok farklı faaliyetin yüksek maliyetlere ulaşması, Bitcoin fiyatlarının düşmesinde etkili oldu. 

Bitcoin yeniden yükselişte 

Dün 36000 seviyelerinde işlem gören Bitcoin, bugün 37935 seviyelerine kadar çıkış gerçekleştirdi. Öğle saatlerinden itibaren yeniden bir toparlanma sürecine giriş yapan Bitcoin’de en son seviye 38800 oldu. Yaşanan sıçrama ile birlikte 40 bin barajını zorlamaya başlayan Bitcoin’de önümüzdeki dönemlerde daha güçlü yükselişler yaşanabilir.

Bitcoin’de 38 bin barajının bir süre korunması ve ardından önemli kritik direnç noktası olan 40 bin dolar seviyesinin zorlanacağı tahmin ediliyor. Ancak ekonomik ve siyasi gelişmelerden çok hızlı bir şekilde etkilenen Bitcoin’in bu olayların gidişatına göre düşüş yaşaması ve hızlı değer kaybetmesi de ihtimaller arasında. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir